Gojković: Kod Demokrata ima više "Draga" nego u Pozitivnoj

Gojković je kazala da Demokratsku Crnu Goru ne zanima, niti ta partija hoće rješenje političke krize
61 pregleda 38 komentar(a)
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 26.01.2016. 17:32h

Ako smo od Alekse Bečića očekivali rečnik neprimjeren političkoj komunikaciji, priznajemo da nismo od uvažene koleginice Zdenke Popović, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Zdenka Popović, potpredsjednica Demokratske Crne Gore poručila je ranije Pozitivnoj da ispoštuje volju birača koji su joj dali mandate i ne podrži Vladu Mila Đukanovića.

"Uskratite povjerenje ovoj Vladi, a nakon toga na sastanku Parlamentarnog dijaloga na koji Demokrate insistiraju iznesite planove i predloge, kako smo svi mi to i učinili. Ukoliko predstava koju gledamo rezultira glasanjem opozicione partije za aktuelnu Vladu, naziv joj samo može biti mućak zvani "Drago", dopadalo se to vama ili ne". rekla je ranije danas Popović.

"Ponovićemo, ako se ne prihvati naš Plan za rješavanje političke krize ovu i ovakvu Vladu nećemo podržati. Takođe, smatramo da političari treba da rješavaju političke krize, a ne medijski tajkuni. Isto tako prijetnje za destabilizaciju zemlje doživljavamo kao neodgovoran čin što je u suprotnosti sa demokratskom i evropskom praksom. Naprotiv, radi se o Planu koji samo doprinosi političkoj i svakoj drugoj stabilnosti, a ako ćemo da se rukovodimo politikom "ako ja nisam u centru pažnje destabilizovaću zemlju" ipak nije ozbiljan", istakla je Nataša Gojković, portparolka Pozitivne Crne Gore.

Ona je dodala da Demokratsku Crnu Goru ne zanima, niti ta partija hoće rješenje političke krize.

"To je vaša politička agenda. Rješenje političke krize na način koji smo predložili nije u skladu sa očekivanjima i interesima pojedinih medijskih tajkuna, već u interesu države, i zato razumijemo vašu ljutnju. No, ipak nije legitimno spočitavati bilo šta nekom drugom, ako ste sami svjesni da ste oteli mandate drugima, i da "Draga" u vašoj partiji ima sasvim sigurno mnogo više nego u Pozitivnoj. Političkom korupcijom se ne ulazi u politiku, opozicionim svađama se ne rješavaju političke krize. Ali i poslije svega razumijemo partijski zadatak naše starije koleginice Popović, ali joj niti priliči niti je u duhu tolerantnosti opozicionih napora, a najmanje demokratske promjene vlasti", zaključila je Gojković.

Bonus video: