Bečić: Podrži li Pozitivna Vladu bio bi to još jedan mućak zvani "Drago"

“Željeli smo i na ovaj način poslati poruku Pozitivnoj da ne obesmišljava izbornu volju opozicionih birača, da ne ruši osnovne principe parlamentarne demokratije i ne uvodi političku korupciju na vrata državnog Parlamenta,” navodi se u saopštenju
150 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2016. 11:19h

Demokratska Crna Gora je danas izvela performans na preko 70 lokacija u Podgorici u okviru kampanje predstavljanja 301 razloga za pad Vlade premijera Mila Đukanovića.

Demokrate su poslale poruku vlastima da svojim potezima ne destabilizuju Crnu Goru i ne produbljuju političku i institucionalnu krizu.

“Željeli smo i na ovaj način poslati poruku Pozitivnoj Crnoj Gori da ne obesmišljava izbornu volju opozicionih birača, da ne ruši osnovne principe parlamentarne demokratije i ne uvodi političku korupciju na vrata državnog Parlamenta, jer je to direktan pucanj u demokratiju i vitalne interese države Crne Gore,” navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je pozvao Pozitivnu da ispoštuje volju birača koji su joj dali mandat i uskrati povjerenje Vladi i nakon toga izađe sa ponudom koju može predstaviti Parlamentarnom dijalogu na najvišem nivou.

“Sve ostalo, odnosno glasanje za povjerenje ovakvoj nelegitimnoj Vladi, predstavlja mućak zvani 'Drago', jer teza da opoziciona partija podrži Vladu, uz uslov da se promijeni ta Vlada, vrijeđa zdrav razum. Još jednom ponavljam, glas za ovu Vladu je glas za tajkunske interese, a glas protiv ove Vlade je glas za državne interese,” naglasio je Bečić.

Galerija

Bonus video: