Živković: Neći da rušim nešto za šta sam se borio

Takođe je podsjetio da je formiran Demos, koji će sigurno odnijeti značajan broj birača na narednim izborim, kao i Demokrate Alekse Bečića „koji će Socoijalističkoj narodnoj partiji odnijeti značajan broj glasova, tako da je politička situacija u Beranama trenutno drugačija“
125 pregleda 2 komentar(a)
Milovan Živković, Foto: Jadranka Ćetković
Milovan Živković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.01.2016. 12:28h

Funkcioner i nosilac liste na parlmentarnim izborima novoosovane Srpske stranke, doktor medicinskih nauka Milovan Živković izjavio je da on neće biti osamnaesti odbornik u lokalnom palralementu u Beranama koji bi rušio lokalnu vlast, jer ne bi, kako je kazao, bilo korektno rušiti nešto zašta se sam borio.

Živković je odbornik Demokarstskog fronta u lokalnom parlamentu u Beranama, koji zajedno sa Socijalističkom partijom u kolaiciji „Zdravo Berane“ vrši lokalnu vlast sa jednim odbornikom razlike u odnosu na DPS.

„Ja naravno ostajem odbornik Skupštine opštine Berane, lokalnu vlast u Beranama sam ja birao, učestvovao u njenom formiranju, agitovao, makar kao i ostali zaslužan zato što je stara vlast DPS i SDP pala i ja sada zaista nemam namjeru da rušim lokalnu vlast u Beranama“ - kazao je Živković za Radio Berane.

On je objasnio da politička situacija u Beranama nije kao što je bila, odnosno da je iz DF međuvremnu izašla jedna njena stranka konstituent, Demokratska stranka jedinstva preko koje je i sam izašao na izbore.

Takođe je podsjetio da je formiran Demos, koji će sigurno odnijeti značajan broj birača na narednim izborim, kao i Demokrate Alekse Bečića „koji će Socoijalističkoj narodnoj partiji odnijeti značajan broj glasova, tako da je politička situacija u Beranama trenutno drugačija“.

„Međutim, ja sam učestvovao u formiranju ove vlasti, ja sam odbornik, ostaću odbornik, i ne mislim rušiti lokalnu vlast u Beranama. Srpska stranka je opoziciona stranka još uvijek i do narednih parlamentarnih izbora ostaćemo opoziciona stranka, kakva će biti situacija poslije toga ja ne znam. Ono što je sigurno je da ja neću biti taj osamnaesti odbornik u Beranama koji će rušiti vlast. Ja ću radije podnijeti ostavku, ustupiti mjesto drugima, jer rušiti ono zašta sam se sam borio politički nije korektno“ –kazao je Živković.

On je dodao da misli kako će politička situacija i politička slika, odnosno karta u Beranama poslije parlamentarnih izbora biti potpuno drugačija.

„Ali vlast je u Beranama, makar što se tiče mene, potpuno stabilna“ – ponovio je Živković u izjavi za Radio Berane.

Bonus video: