Krivokapić: Dokument Pozitivne je ono o čemu pričamo

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore zatražio je da u Vladu uđu predstavnici parlamentarne opozicije, na političkom i ekspertskom nivou, kako bi se obezbijedili uslovi za fer izbore
73 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2016. 06:23h

Ovaj dokument Pozitivne je na tragu predloga pravno-političkog modela, čime upravo treba da se bavi parlamentarni dijalog koji je zakazan za 1. februar. Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić će u dogovoru sa ostalim liderima odlučiti da ga zakaže i ranije kako bi se išlo u pravcu rješavanja krize i pregovora oko pravno-političkog modela koji će garantovati slobodne izbore, saopšteno je sinoć "Vijestima" iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore zatražio je da u Vladu uđu predstavnici parlamentarne opozicije, na političkom i ekspertskom nivou, kako bi se obezbijedili uslovi za fer izbore.

Predsjednik Pozitivne Darko Pajović pozvao je sve parlamentarne stranke da se izjasne o tom prijedlogu, navodeći da će nakon toga donijeti odluku hoće li Pozitivna podržati Vladu na sjednici parlamenta koja počinje danas.

Ističući da su za plan glasala 53 člana GO, dok su Mira Asanović i Slavko Radonjić bili uzdržani, Pajović je nakon petočasovne sjednice GO rekao da će tražiti da se u roku od 90 dana sprovedu mjere za pripremu fer izbora i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Tražimo učešće parlamentarne opozicije u radu ministarstava na onim pozicijama na kojima mogu kontrolisati finansijske tokove, zapošljavanja, socijalna davanja kako bi bile spriječene zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe. Vlada mora biti otvorena za sve stranke u parlamentu, uključujući one koji jesu ali i one koje nijesu za NATO integracije, uključujući one koje su stekle parlamentarni status na izborima 2012. godine, ali i one koje nijesu", kazao je Pajović, navodeći da Vlada neće imati podršku Pozitivne dok se te stvari ne riješe.

Bonus video: