"Đukanović ide u zatvor, Pejanović ga mijenja"

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će u saradnji sa službama partnerskih država i NATO pažljivo pratiti ovakve destruktivne aktivnosti usmjerene protiv Crne Gore i o eventualnim mjerama i rezultatima informisati javnost
367 pregleda 42 komentar(a)
Ministarstvo odbrane dokument, Foto: Printscreen
Ministarstvo odbrane dokument, Foto: Printscreen
Ažurirano: 25.01.2016. 06:19h

Ministarsvo odbrane saopštilo je da dokument, potpis i pečat Odbrambeno-vojnog dijela Misije Crne Gore pri NATO-u koji su objavili pojedini portali predstavlja falsifikat.

Na blogu portala "International policy digest" objavljeno je da će premijer Milo Đukanović biti uhapšen godinu nakon što Crna Gora bude primljena u NATO, a mjesto premijera zauzeće aktuelna ministarka odbrane Milica Pejanović.

Autor bloga je Ion Todesku, koji je ranije objavljivao uglavnom proruske tekstove.

Kao dokaz tih navoda objavio je navodni faksimil dopisa koji je ministarki odbrane poslao vojni savjetnik pri misiji NATO Ilija Daković.

Navodi dopis od 16. jula 2015. nije napisan u duhu našeg jezika i ima pravopisnih grešaka:

"Naš izvor, koji se nalazi u povjerenju, ne isključuje da će prilike za godinu dana nakon ulaska Crne Gore u NATO Đukanović biti otpušten od vlasti i uručen sudu za korupciju i mnogobrojne zloupotrebe. Najverovatnije je da će njegov nasljednik postati ministar odbrane".

MO je naveo da će u saradnji sa službama partnerskih država i NATO pažljivo pratiti ovakve destruktivne aktivnosti usmjerene protiv Crne Gore i o eventualnim mjerama i rezultatima informisati javnost.

Bonus video: