Jasavić: Podržaćemo Vladu ako prihvati plan za prevazilaženje krize

"Sjutra i prekosjutra će se pravedno suditi. U našoj presudi Crna Gora ne smije izgubiti, svi ostali mogu i moraju biti, jer su zaslužili da budu gubitnici, a Crna Gora mora biti pobjednik", rekla je Jasavić
148 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 24.01.2016. 16:41h

Na sjednici Predsjedništva Pozitivne Crne Gore usvojeni su zaključci kojima je predviđeno da ta stranka podrži Vladu ukoliko Vlada podrži plan te stranke za prevazilaženje političke krize.

To je, gostujući u emisiji Živa istina poručila poslanica Pozitivne Azra Jasavić.

"Mir, stabilnost i bezbjednost zemlje-to je aksioma od koje polazimo i koja je za Pozitivnu prioriet. Drugi cilj koji želimo da postignemo jesu uspješne evroatlantske integracije i to je u agenda naše partije. Treći cilj je da imamo poštene i fer izbore i to je nešto što je neophodno i što moramo postići kroz politički dijalog parlamentarnih stranaka koji se mora nastaviti. Takođe, jako je važna uspješna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazala je Jasavić, prenosi radio Antena M.

Takođe, dio plana je, kako je rekla, prevazilaženje krize.

"O tome planu se trenutno raspravlja na Glavnom odboru partije i on sadrži i mehanizam koji će spriječiti da se izbori odvijaju po metodi afere Snimak. Ako sve to prihvate, onda ćemo Vladu podržati", rekla je Jasavić.

Kako je dodala, od osnivanja, Pozitivna je bila krunski svjedok nedjela vlasti i nedjela opozicije, i loših djela vlasti i loših djela opozicije.

"Sjutra i prekosjutra će se pravedno suditi. U našoj presudi Crna Gora ne smije izgubiti, svi ostali mogu i moraju biti, jer su zaslužili da budu gubitnici, a Crna Gora mora biti pobjednik", rekla je Jasavić.

Jasavić je kazala da plan neće biti ponuđen Vladi već svima te da će ga podržati svi oni koji zaista žele dobro Crnoj Gori. Takođe, kako je pojasnila, ne zavisi više od Pozitivne da li će pasti Vlada, već od Vlade, odnosno od odluke da li će prihvatiti uslove Pozitivne ili ne.

U toku je sjednica GO Pozitivne Crne Gore nakon koje će predsjednik partije Darko Pajović saopštiti stav partije o povjerenju Vladi Mila Đukanovića.

Bonus video: