Forca: Glasaćemo za povjerenje Vladi

"Inicijativa Vlade o povjerenju je inicijativa koja je ustavno-pravno utemeljena i koja dolazi nakon dobijanja pozivnice za učlanjenje u NATO savez, što je uz integraciju u EU, glavni spoljno politički prioritet Force"
23 komentar(a)
Milo Đukanović, Vujica Lazović, Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Vujica Lazović, Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.01.2016. 14:38h

Forca će u Skupštini Crne Gore, na zasijedanju koje počinje u ponedjeljak, glasati za povjerenje Vladi premijera Mila Đukanovića, jednoglasno je odlučeno na Glavnom odboru te partije.

"Inicijativa Vlade o povjerenju je inicijativa koja je ustavno-pravno utemeljena i koja dolazi nakon dobijanja pozivnice za učlanjenje u NATO savez, što je uz integraciju u EU, glavni spoljno politički prioritet Force. Razlog tome je što se članstvom u ta dva saveza stvaraju optimalni uslovi i mogucnosti za dalje jačanje vladavine prava, ekonomskog razvoja i jačanje prava autohtonih nacionalnih zajednica kao i opštih ljudskih prava", piše u saopštenju Force.

Dodaje se da je politika evratalantskih integracija, kojom se prekida istorijski uticaj istoka na Crnu Goru, u najboljem interesu i Albanaca u Crnoj Gori.

"Zabrinjavajuća retorika koja je tokom nedavnih protesta obilježila te događaje, potvrđuje da je politika Vlada Crne gore u odnosu na dobrosusjedske odnose, posebno sa Kosovom i Albanijom u cijelosti podudarna sa nacionalnim interesima naše zajednice u Crnoj Gori. Očekujemo da će se neizmjenjeni politički zahtjevi Force, koji su potvrđeni konzistentnom politikom i istrajavanjem u poboljšanju položaja Albanaca u Crnoj Gori realizovati intenzivije i kvalitetnije", piše u saopštenju.

Bonus video: