Đukanović zove neke iz opozicije u Vladu

Podsjećajući da se prema Ustavu vlast uspostavlja samo na osnovu izborne volje građana, Medojević je kazao da SDP i opozicija ne smiju prihvatiti Vladu koja bi bila formirana političkom korupcijom
123 komentar(a)
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.01.2016. 07:33h

Premijer Milo Đukanović će, nakon glasanja o povjerenju Vladi, ponuditi opoziciji ministarska mjesta i taj kabinet predstaviti kao prelaznu vladu, kazao je član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević. Podsjećajući da je zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković najavio rekonstrukciju vlade nakon glasanja u parlamentu, Medojević je kazao da to znači otvaranje vrata opoziciji.

“Marković je rekao da će Đukanović, kada političkom korupcijom sačuva Vladu, ponuditi nekom iz opozicije mjesta u svom kabinetu. Ranko Krivokapić bi to mogao da prihvati kako bi Raško Konjević ostao ministar policije, a možda bi neko iz opozicije prihvatio da bude ministar vanjskih poslova ili da vodi Ministarstvo ekonomije. Čini mi se da u opoziciji ima ljudi koji bi ta mjesta prihvatili iako ona nemaju nikakve veze sa fer i korektnim izborima. To nije prelazna vlada, već rekonstrukcija Đukanovićevog kabineta”, kazao je Medojević.

Podsjećajući da se prema Ustavu vlast uspostavlja samo na osnovu izborne volje građana, Medojević je kazao da SDP i opozicija ne smiju prihvatiti Vladu koja bi bila formirana političkom korupcijom. On smatra da Pozitivna Crna Gora uoči glasanja o Vladi nema puno prostora, jer bi stvaranjem nove parlamentarne većine prekršila Ustav.

“Oni moraju da poštuju izbornu volju svojih birača i glasaju protiv Vlade. Nije ovo glasanje o bungalovima, investicijama ili amandmanima, radi se o ustavnom pitanju”, rekao je on, navodeći da ukoliko Pozitivna ne podrži vladu treba proglasiti pobjedu i početi pregovore o formiranju prelazne vlade koja bi pripremila fer izbore. “Ako Đukanovićeva vlada opstane, SDP i opozicija moraju napustiti parlament i pridružiti se protestima. Ostanak u Skupštini i insistiranje na dijalogu značilo bi tolerisanje političke korupcije i bojkot parlamenta i protesti su jedini odgovor”, kazao je on.

Bonus video: