Elezagić: Predstavnici albanskih nacionalnih partija požurili da daju besu da će podržati Vladu

"Kao svaki dobar, poslušan i lojalan satelit poručili su centru svog Svemira da čvrsto stoje na zacrtanoj orbiti i da neće skrenuti sa puta, iako to nije volja onih koje predstavljaju", kazao je Elezagić
14 komentar(a)
Skender Elezagić, Foto: SDP
Skender Elezagić, Foto: SDP
Ažurirano: 21.01.2016. 16:05h

Predsjednik OO SDP Ulcinj Skender Elezagić kazao je da su pred glasanje o povjerenju Vladi Crne Gore predstavnici albanskih nacionalnih partija u crnogorskom Parlamentu, po već stvorenoj navici, "prije svih ostalih i bez bilo kakvih uslova, požurili da daju besu da će podržati Vladu."

"Kao svaki dobar, poslušan i lojalan satelit poručili su centru svog Svemira da čvrsto stoje na zacrtanoj orbiti i da neće skrenuti sa puta, iako to nije volja onih koje predstavljaju. Naravno, u ovakvim situacijama svaki politički subjekt ima apsolutno pravo, da u skladu sa svojim političkim i partijskim interesima samostalno donosi odluku i tu nema nikakvog spora", kazao je Elezagić.

Elezagić je kazao da su to ujedno i situacije koje se, na sasvim legitiman način koriste da se ojača svoja politička pozicija i da se od partnera kojima treba podrška, zatraži i dobije ustupak u vidu ispunjenja nekog svog značajnog političkog i programskog cilja.

Elezagić je kazao da je albanski narod u Crnoj Gori podržao sve pozitivne istorijske procese, "otklon od Miloševića i ratne politike, borbu za nezavisnost i euroatlanski put, na šta možemo biti ponosni".

On je dodao da su albanske nacionalne partije, išle i korak dalje, gotovo uvijek podržavale, ne samo pozitivnu državnu politiku, nego i DPS, "čak i kada je državna korist bila upitna, kao što su predsjednički izbori i treći mandat Filipa Vujanovića i mnoge privatizacione projekte."

Predsjednik ulcinjskog SDP-a dodao je da ta podrška nije izostala, ni kada je trebala, ni kada nije, ali je Ulcinj i dalje, iako najbogatiji po prirodnim resursima, jedna od najnerazvijenijih opština u Crnoj Gori, jedini grad na crnogorskom primorju iz kojeg mladi emigriraju iz ekonomskih razloga.

"Ovim putem, javno pitamo lidere albanskih političkih partija, zašto nisu imali hrabrosti da od svojih partnera, u zamjenu za podršku, zatraže rješavanje makar nekog od gorućih ulcinjskih problema, recimo, utvrđivanje linije morskog dobra na isti način kako je to urađeno u ostalim primorskim opštinama, zaštita imovine Solane, povraćaj maslinjaka u Valdanosu, pokretnje barem jedne ozbiljne investicije u turističke kapacitete (ili makar zaustaviti odvraćanje investitora zainteresovanih da ulažu u Ulcinj)? Umjesto toga, oni koji su uzrok svih navedenih problema, imaju bezuslovnu podršku predstavnika oštećenih građana Ulcinja. Razloga za to može biti mnogo, ali teško da su ideološke prirode", zaključio je Elezagić.

Bonus video: