Medojević: Reizbor sudija i tužilaca je nužna mjera za dekontaminaciju djelova sistema

"DF politicki pokret osiromašenih, opljačkanih i obespravljenih građana. Mi ne zastupamo interese stranih ambasada, domaćih tajkuna i mafije. Mi smo sa našim narodom i borimo se za pravednu, poštenu, istorijsku Crnu Goru", rekao je Medojević
43 komentar(a)
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.01.2016. 13:00h

Reizbor svih sudija i tužilaca je nužna mjera za dekontaminaciju ovih ključnih djelova sistema od dugogodišnje korupcije, nepotizma, partijske kontrole DPS i uticaja mafije, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

"Snimak razgovora člana Budvanskog ogranka DPS mafije Rađenovica i predsjednika Osnovnog suda u Kotoru, ukazuje na razmjere sistemskog oštećenja koje je posljedica dugogodišnje vladavine DPS-a. Konfiskacija imovine u zemlji i inostranstvu pripadnika režima, zatvaranje ANB, otvaranje dosijea saradnika ANB po liniji operativnog rada na unutrašnjim neprijateljima, lustracija i reizbor sudija i tužilaca je obavezni dio svakog programa ozdravljenja društava koje su dugo vremena bila pod diktaturama, vojnim huntama, korumpiranim rezimima", istakao je Medojević.

Zato je DF, po riječima Medojevića, antisistemska opozicija koja se bori za demontažu bolesnog sistema zasnovanog na kohabitaciji vrha režima, vrha mafije i UDBE, a čiji je osnovni cilj bio pljačka drzave i građana.

"Zato je DF politicki pokret osiromašenih, opljačkanih i obespravljenih građana. Mi ne zastupamo interese stranih ambasada, domaćih tajkuna i mafije. Mi smo sa našim narodom i borimo se za pravednu, poštenu, istorijsku Crnu Goru. Nema demokratije bez lustracije i kažnjavanja neprijatelja demokratije. Svako ko je pljačkao ovaj narod i državu, sa pozicija vlasti ,treba da bude osuđen na višegodišnju robiju, a sva imovina u zemlji i inostranstvu mora biti konfiskovana i vraćena državi. Nema predaje, nema povlačenja. Sloboda ili ništa. Svi, svi, svi, u nedjelju 24. januara u18 sati ispred Skupstine", kazao je Medojević.

Bonus video: