Odbor će saslušati Stankovića, Katnića i Pažina, ali ne i Markovića

Jonica je ranije kazala da je neophodno kontrolno saslušanje Stankovića, Katnića, i Pažina kako bi se upoznali sa tačnim informacijama o zaključenim sporazumima o priznanju krivice
51 pregleda 1 komentar(a)
Odbor za politički sistem, Foto: Savo Prelević
Odbor za politički sistem, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2016. 18:19h

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće kontrolono saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milorada Katnića i ministra pravde Zorana Pažina o sporazumnom priznanju krivice i imenovanju šefa specijalnog policijsko istražnog tima.

Za taj predlog poslanice Snežane Jonice (SNP) glasali su svi članovi odbora, izuzev predstavnika DF, koji ne prisustvje sjednicama.

Jonica je odustala od zahtjeva za saslušanje vicepremijera Duška Markovića nakon što je DPS tvrdio da on nema veze sa imenovanjem šefa specijalnog tima.

Jonica je ranije kazala da je neophodno kontrolno saslušanje Stankovića, Katnića, i Pažina kako bi se upoznali sa tačnim informacijama o zaključenim sporazumima o priznanju krivice i njihovim efektima, o dosadašnjoj primjeni instituta svjedoka saradnika i ograničenjima i dometima tog instituta, ali i eventualnom potrebom za promjenu zakonskih normi.

Prema riječima Jonice, javnost i Odbor moraju biti upoznati sa preciznim informacijama o tome čime se rukovodilo Tužilaštvo prilikom sklapanja sporazuma, što je tačna njihova sadržina, koja je zaprijećena kazna za djela koja su predmet sporazuma, kao i o tome gdje ide novac od sporazuma i na osnovu čega i kako je utvrđen iznos novca u sklopljenim sporazumima.

Bonus video: