URA Nikšić "kvazi opoziciji": Da li je državni interes gladna i nezapošljena omladina?

"Šta god da se desi 25. januara ostaje nam da se borimo i uzdignemo iznad svih problema"
12 komentar(a)
Mirko Pavićević, Foto: URA
Mirko Pavićević, Foto: URA
Ažurirano: 21.01.2016. 09:22h

Nikšić je grad u kojem su mladi u fazi socijalne depresije bez ikakve nade da će se stanje u tom gradu poboljšati, saopštio je Mirko Pavićević, predsjednik mladih građanskog pokreta URA u Nikšiću.

"Najveći dokaz da smo kao država, na veoma lošem putu predstavlja grad koji je u Crnoj Gori drugi po broju stanovnika, nekada industrijska sila Jugoslavije, a danas slijepo crijevo društva i grad koje ima sve moguće alternative, osim opstanka. Omladina reformskog pokreta URA Nikšić želi da zna ko će i kada preuzeti odgovornost za ovakve stanje u Nikšiću. Sada, kada imamo situaciju da se političkom korupcijom od strane DPS-a, sa nekim kvazi opozicionim partijama kupuje povjerenje Vladi, da li ta ista vladajuća većina očekuje da nekom od mladih Nikšićana začepi usta, nekim sitnim zadovoljstvom od kojeg niko ne može da živi. Ovoj kvazi opoziciji postavljamo pitanje: Da li su državni interesi gladni i nezapošljeni mladi ljudi, da li mislite da je državni intres to što prosječna porodica u Nikšiću ili na sjeveru Crne Gore ne može platiti studijske školarine ni za jedno dijete? Da li je državni intres Crne Gore i to da je stopa suicida sve veća? Za to je kriva ova vlast, koja svojom pogrešnom ekonomskom politikom 25 godina svima nama kroji istu sudbinu", istakao je Pavićević.

On je dodao da omladina URA Nikšić smatra da svu odgovornost za stanje u ovom gradu treba da ponesu oni koji će 25. januara glasati za ovu vlast, jer im, kako tvrdi, puni džepove.

"Šta god da se desi 25. januara ostaje nam da se borimo i uzdignemo iznad svih problema. "Nije vino pošto priđe bješe, nije svijet ono što mišljaste. Barjaktaru darivat Evropu - grehota je o tom i misliti!", kazao je Petar Petrović Njegoš, a mi kažemo da ćemo se svim snagama boriti protiv korupcije i da ovim kvazi opozicionarima nećemo dozvoliti da vladaju na osnovu korupcije, bez saglasnosti naroda koji ih je i doveo u poslaničke klupe. Građani Nikšića neće da trpe posljedice glasanja "opozicionih" partija za povjerenje vladi, već će ih sve pozvati da preduzmu odgovornost za novonastale situacije i probleme u gradu. URA je da se skine diktatura!", zaključio je Pavićević.

Bonus video: