Pavlović: Pretpostavljamo da će Mojkovački klan okupiti batinaše u Staroj zgradi Vlade

"Skup u nedjelju 24.januara se, između ostaloga, dešava na isti dan kada je, prije tačno 3 mjeseca (24.oktobra 2015), Milo Đukanović poslao svoje kriminalne kerbere da gone, da love i da bez ikakvog povoda biju učesnike mirnih, nenasilnih protesta", rekao je Pavlović
52 pregleda 53 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.01.2016. 16:33h

Uprava za imovinu Ministarstva finansija odbila je zahtjev DF za zakup sale u Staroj zgradi Vlade (tzv. Dva sanduka) u nedjelju popodne, 24. januara 2016, saopštio je Koča Pavlović, potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) i poslanik Demokratskog fronta (DF).

"Zbog toga će ovu ranije planiranu Zajedničku sjednicu glavnih odbora svih svojih konstituenata, DF održati ispred Skupštine CG - na istom mjestu na kojem će se, svega sat kasnije, dešavati protestni skup zakazan istog dana u 18 sati", istakao je Pavlović.

On je dodao da ovakav postupak Uprave za imovinu nije neočekivan, ali je krajnje čudan.

"Jer nije prvi put da DF traži i da zakupljuje istu tu salu, u istoj toj zgradi. Ali najblaže rečeno je čudno što je rečena sala, po navodima direktora Uprave Blaža Šaranovića, slobodna u nedjelju do podne, a zauzeta je poslije podne. I sva se ta "gužva" dešava baš u nedjelju, baš tog dana u kome je najavljen i protest DF-a. Doduše, mi do sada nijesmo nikada tražili zakup sale u Staroj zgradi Vlade u istom danu u kome se dešava protestno okupljanje DF-a (na svega par stotina metara dalje, i svega sat nakon Zajedničke sjednice GO-a članica DF). Možda upravo tu leži objašnjenje ovog odbijanja Šaranovićeve Uprave, i ove krajnje čudne neđeljne zauzetosti Stare zgrade Vlade?!", objašnjava Pavlović.

On je kazao da je javnost bila u prilici da vidi snimke koji su, kako tvrdi, nesumnjivo pokazali da se Stara zgrada Vlade (u kojoj su sjedišta DPS-a i SDP-a) tokom protesta DF od 24. oktobra 2015. koristila za smještaj raznih batinaša, onih u uniformama i onih bez uniformi.

"Logično je pretpostaviti da je i ovog puta Mojkovački klan donio odluku da okupi svoje batinaše, i da je zbog toga Stara zgrada Vlade zauzeta u nedjelju popodne, 24.januara. Vjerovatno je da će Veljovićevi SAJ-ovci i ostali huligani, upravo iz Stare zgrade Vlade pratiti dešavanje na protestu DF-a ispred Skupštine Crne Gore. Skup u nedjelju 24.januara se, između ostaloga, dešava na isti dan kada je, prije tačno 3 mjeseca (24.oktobra 2015), Milo Đukanović poslao svoje kriminalne kerbere da gone, da love i da bez ikakvog povoda biju učesnike mirnih, nenasilnih protesta. Mislio je šef režima da će suzavcem, gumenim mecima i pendrecima, ponovo utjerati strah u kosti pobunjenih, oslobođenih građana", rekao je Pavlović.

Po njegovim riječima, skup u nedjelju će biti svojevrsni trijumf slobodnih, neustrašivih, upornih građana Crne Gore.

"To će biti trijumf nad Đukanovićem i nad njegovim kriminalnim klanovima. U nedjelju ćemo šefu režima još jednom pokazati da njegovi pendreci, SAJ-ovci, suzavci i kriminalci ne mogu pobijediti upornost, strpljenje i odlučnost građana predvođenih DF-om. I tu ćemo, na platou ispred Skupštine Crne Gore, zajedno izglasati nepovjerenje ovom njegovom tzv. kabinetu. 21 dan neprekidnog protestnog kampovanja u "Slobodnoj zoni", i potom više od tri mjeseca nepopustljive, odlučne, nenasilne borbe pobunjenih građana predvođenih DF-om, doveli su Đukanovićevu kriminalnu vladu do njenog pada. Pozivam sve one koji su na našim protestima "popili" Đukanovićev i Konjevićev suzavac, kao i sve one koji nisu, ali nas podržavaju, da se zajedno okupimo u nedjelju u 18 sati ispred Skupštine Crne Gore i da zajedno obalimo ovu sramotnu kriminalnu grupu koja sebe naziva Vlada Crne Gore", zaključio je Pavlović.

Bonus video: