Tivatska akcija: Nećemo dozvoliti ponavljanje "Izbora" u Tivtu

„Takvi, gospodo iz AZT, ne mogu biti nikakvi partneri čestitim i normalnim ljudima. Sa njima mogu samo njima slični, ili još gori od njih.“- ističu u TA naglašavajući da su za njih „stvari kristalno jasne“
101 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: A.Marković
Tivat, Foto: A.Marković
Ažurirano: 20.01.2016. 14:14h

Tivatska akcija (TA) saopštila je danas da je „vrlo neprijatno iznenađena“ stavom liste „Arsenal za Tivat“ (AZT), da je to udruženje spremno poslije predstojećih lokalnih izbora, na saradnju „sa svima koji nude dobre projekte za razvoj Tivta“, pa i sa DPS-om.

„To znači, gospodo iz AZT, da ste spremni na postizborne „aranžmane“ sa onima koji više od 8 godina aktivno sabotiraju realizaciju projekta Lukovića barake, i koji isto toliko vremena čine sve da se pogon Opatovo nikada i ne približi prodaji. Sa onima koji su bivše radnike i penzionere Arsenala u sopstvenom gradu pretvorili u građane drugog reda.To znači da ste spremni da pravite „dilove“ s ljudima ogrezlim u korupciju, s kriminogenom strukturom koja je opljačkala Tivat, koja sprovodi otimačinu zemlje starosjedilaca, i koja je na razne načine ojadila na hiljade tivatskih porodica.“ –poručili su iz TA dodajući da su glavni projekti DPS u proteklih 12 godina bili „pljačkanje budžeta Opštine kroz malverzacije s komunalijama, pljačka opštinske imovine, urbanistički kriminal, partijsko zapošljavanje nesposobnih poslušnika, reketiranje Tivćana“.

„Takvi, gospodo iz AZT, ne mogu biti nikakvi partneri čestitim i normalnim ljudima. Sa njima mogu samo njima slični, ili još gori od njih.“- ističu u TA naglašavajući da su za njih „stvari kristalno jasne“.

„Da bismo mogli da krenemo napred oni koji su napravili od Opštine Tivat leglo korupcije i diskriminacije moraju da odgovaraju – krivično i politički. Mora se napraviti rez. Mora se uspostaviti princip odgovornosti. Njima za kaznu, a svima nama koji ćemo preuzeti upravljanje Tivtom nakon 17. aprila – za opomenu što nas čeka ako pokušamo da ne radimo po zakonu i u opštem interesu.“- saopštila je TA. Ističu da nijednom od učesnika predstojećih lokalnbih izbora neće dopustiti „sjedjenje na dvije stolice niti prosipanje političke magle.“

„Nikakvo obmanjivanje birača i pokušaji oživljavanja političkog leša zvanog DPS neće uspjeti! Mi smo svojim radom u prethodne dvije godine uspjeli da razobličimo leglo korupcije u Opštini, mi smo razobličavali lokalnog „šerifa“ dok su mnogi koji se sada pojavljuju kao nekakva politička alternativa bili u mišjim rupama. Budite sigurni da ćemo znati i da razobličimo svakog ko ima namjeru da bude tivatski „Izbor“!“-poručila je TA dodajuči da na izborima postoje samo dva puta –„put slobode, odgovornosti i pravde, koji su u Tivtu utrli NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“ i TA, i DPS-ov put u ambis korupcije, poltronstva i trgovine ljudskim dušama.“

TA naglašava da i sama ima veliku podršku među bivšim radnicima i penzionerima vojnog brodogradilišta Arsenal i da će „kao stožer nove lokalne uprave“, ta izborna lista učiniti sve da se realizuje gradnja kompleksa Lukovića barake, raspiše tender za Opatovo i izvrši pritisak na Vladu da ona konačno ispuni svoje obeveze koje je preuzela još 2007 potpisujući tada poseban sporazum sa bivšim radnicima i penzinerima Arsenala.

„Pozivamo sve ostale nekompromitovane lokalne političke subjekte da javno potpišemo Sporazum kojim ćemo se obavezati pred bivšim radnicima i penzionerima Arsenala da ćemo ispuniti ovo obećanje! DPS, SDP, i HGI nećemo pozivati na potpisivanje ovog Sporazuma. Oni su imali više od osam godina da ispune obećano i potpisano. Ne samo da ništa nisu ispunili, nego su aktivno gazili prava naših Arsenalaca. Ali, kao sa svim drugim bezakonjem u Tivtu, i tome je došao kraj.“- zaključluje se u saopštenju TA.

Bonus video: