Vujanović: Evroatlanske integracije ničim ne ugrožavaju prijateljstvo sa Rusijom

Meškov se saglasio sa ocjenom tradicionalno dobrih odnosa, čija se vrijednost potvrđuje i kroz brojne posjete turista iz Rusije i njihov odmor u Crnoj Gori, kao i brojne posjete građana Ruske Federacije po drugim osnovama u Crnoj Gori
59 pregleda 2 komentar(a)
Aleksej Meškov, Foto: Predsjednik.me
Aleksej Meškov, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 19.01.2016. 15:03h

Evroatlanske integracije Crne Gore ničim ne ugrožavaju mogućnost njenog tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je danas primio pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova.

Vujanović je iskazao interes države Crne Gore i njenih građana da afirmišu tradicionalne dobre odnose Crne Gore i Rusije, koji su 2011-te godine obelježili tri vijeka svoga trajanja.

"Ocijenio je da u bilateralnoj ravni treba unapređivati naše odnose u sferi obrazovanja, nauke i kulture, kao i ostalim oblastima, ističući da bliskost dvije države i tradicija naših odnosa obavezuje na to", kaže se u saopštenju.

Meškov se saglasio sa ocjenom tradicionalno dobrih odnosa, čija se vrijednost potvrđuje i kroz brojne posjete turista iz Rusije i njihov odmor u Crnoj Gori, kao i brojne posjete građana Ruske Federacije po drugim osnovama u Crnoj Gori.

"On je saopštio poznate stavove Ruske Federacije u odnosu na evropske i evroatlanske integracije Crne Gore", kaže se u saopštenju iz Kabineta Vujanovića.

Bonus video: