Milošević: Premijer već doživio poraz kada zavisi od "Pozitivne"

Milošević je dodao da je Pozitivna Crna Gora svjesna da ne može preći cenzus, pa da je tako "zamjenila državni interes ličnim"
118 pregleda 63 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 19.01.2016. 13:27h

Bez obzira na to kakav će biti ishod glasanja o povjerenju vladi, premijer i predsjednik Demokratske partije socijalista je doživio poraz, smatra član koordinacionog odbora URA, Rade Milošević.

"Poražen jer jer povjerenje njegovoj vladi zavisi od interesne grupe „Pozitivna“, koja ima podršku manje od jedan odsto građana. Poražena je i demokratija u Crnoj Gori zato što "Pozitivna" u saradnji sa DPS uvodi političku korupciju u državni parlamet ako glasaju za povjerenje Vladi. Oni su 2012. godine od građana dobili mandate da smijene, a ne da čuvaju DPS", kazao je Milošević.

Milošević je dodao da je Pozitivna Crna Gora svjesna da ne može preći cenzus, pa da je tako "zamjenila državni interes ličnim".

"Da li je državni interes opstanak Đukanovića ili organizovanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori? Možda je iz ugla Pajovića neizbježno i presudno važno pomaganje stranci koja Crnu Goru vuče u sunovrat, ali kada se građani sjete dešavanja u Nikšiću i Podgorici, gdje su takođe spasili DPS od izbornog poraza, jasno je da se ne rukovode ni državnim ni interesom građana. Nakon što je korupcija zavladala u lokalnim, došao je red i na državni parlament, a podrška Vladi iz redova opozicije, makar i one formalne, samo dodatno usložnjava krizu i produbljuje nepovjerenje", kazao je Milošević.

Bonus video: