DF:Svaki glas opozicionog poslanika za povjerenje Vladi je glas protiv demokratije

U DF-u vide pad Vlade kao jedini jedini "demokratski, patriotski, pravedni i logični epilog" ubrzanog gubljenja kredibiliteta i legitiminosti u istu
0 komentar(a)
protest DF, Foto: Savo Prelević
protest DF, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.01.2016. 17:27h

Predsjedništvo DF-a očekuje pad Vlade i smatra da će time doći do "rušenja" ključnje prepreke za postizanje konzensusa o formiranju prelazne Vlade i organizovanju fer i slobodnih izbora.

"Povodom eskalacije duboke poltičke, institucionalne i ustavne krize političkog sistema, i pokretanje iniciative za povjerenje kabinetu Mila Đukanovića, Predsjedništvo DF cijeni da su sve političke procjene, odluke i predlozi DF bili opravdani, zasnovani na elemantarnim principima demokratije i usmjereni ka opštim intersima države i naroda. Principijelna, hrabra, patriotska i demokratska odluka DF od 13.07.2015, da se otpočne sa protestima i bojkotom nelegtimne Skupštine , kao jedinim efikasnim vaninstitucionalnim metodima borbe za formiranje prelazne Vlade i organizovanje prvih fer i slobodnih izbora u istoriji Crne Gore, dovela je do nezaustavljivih političkih procesa, buđenja uspavane energije opljačkanog i obespravljenog naroda, skrenula je pažnju međunarodne javnosti na dikatorsku prirodu korumpiranog režima i dovela do krize režima koja će eskalirati 25.01 u Skupštini Crne Gore", kazali su iz DF-a.

U DF-u vide pad Vlade kao jedini jedini "demokratski, patriotski, pravedni i logični epilog" ubrzanog gubljenja kredibiliteta i legitiminosti u istu, i zbog "formiranja na izbornoj krađi", kao i gubitak podrške poslanika SDP-a koju su učestvovali u njenom formiranju 2012. godine.

Svaki glas bilo kog opozicionog poslanika za Vladu, prema DF-u bio bi glas protiv demokratije, "bio bi prevara izborne volje građana, pa samim tim i brutalno kršenje člana 2. ustava Crne Gore i glas protiv vitalnih državnih interesa države Crne Gore", navodi se u daljem saopštenju..

"Predsjendištvo DF zato očekuje pad ove korumpirane Vlade koja predstavlja ključnu prepreku postizanju konzensusa o formiranju prelazne Vlade i organizovanju fer i slobodnih izbora. DF je konkretnim djelovanjem, zajedno sa opljačkanim i obespravljenim narodom Crne Gore, pokazao da se nametnute podjele oko nacija, jezika, vjere, ideologije i sitni partijski interesi mogu ostaviti po strani i da je jedinstvo moguće kroz konkretnu i principijelnu borbu za opšte interese naroda i države. Predsjedništvo DF ohrabruje sve demokratske političke strukture u Crnoj Gori da nam se pridruže u ovoj odsudnoj borbi za mir, stabilnost, reforme i ekonomski prosperitet zemlje koju ugrožava dikaktor i njegova kriminalna organizacija. Mirni, nenasilni, ali uporni i hrabri protesti, i bojkot Skupštine se pokazao kao efikasan metod borbe protiv dikatora, i doveo je do krize Vlade i gubitka većine u Parlamentu. Svaka eventualna politička korupcija koja bi dovela do drugačijeg ishoda i neke nove većine koja bi izglasala povjerenje kabinetu dikatora, bila bi još snažniji argument i dokaz da je politika protesta i bojkota takvog poniženog Paralmenta, politika koju zastupa DF, jedini mogući demokratski efikasni odgovor opozicije". kazali su iz DF-a.

U DF-u su pozvali građane da se priključe protestima koji su zakazani za 24. i 25. januar ispred Skupštine Crne Gore.

Bonus video: