Postoji mogućnost unapređenja saradnje sa Južnom Korejom

“Li Do-hun visoko je ocijenio napredak Crne Gore od sticanja nezavisnosti i izrazio uvjerenje da će razmjena posjeta na različitim nivoima doprinijeti dinamiziranju bilateralne saradnje u skladu sa obostranim očekivanjima, izrazivši spremnost za upućivanje ekspertske podrške za transfer know-how”, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Li Do-hun, Foto: Vlada Crne Gore
Li Do-hun, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.01.2016. 17:01h

Bilateralni odnosi Crne Gore i Južne Koreje su dobri, ali prostor za njihovo unapređenje postoji, posebno u oblasti ekonomije, ocijenjeno je u razgovoru premijera Mila Đukanovića i korejskog ambasadora u Podgorici, Li Do-huna.

Đukanović je danas primio u nastupajuću posjetu Li Do-huna.

“U fokusu razgovora bila su pitanja bilateralnih odnosa, za koje je obostrano ocijenjeno da su dobri, ali i da postoje mogućnosti za njihovo unapređenje, posebno na planu ekonomske saradnje, imajući u vidu investicione potencijale Crne Gore u infrastrukturi, energetici i turizmu”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Navodi se da je Đukanović istakao da je Crna Gora zainteresovana da zajedno i uz podršku Korejskog poslovnog centra radi na unapređenju bilateralne saradnje u tim i drugim oblastima.

On je istakao značaj konsolidacije normativno-pravne baze za jačanje ekonomske saradnje.

“Li Do-hun visoko je ocijenio napredak Crne Gore od sticanja nezavisnosti i izrazio uvjerenje da će razmjena posjeta na različitim nivoima doprinijeti dinamiziranju bilateralne saradnje u skladu sa obostranim očekivanjima, izrazivši spremnost za upućivanje ekspertske podrške za transfer know-how”, navodi se u saopštenju.

On je, dodaje se, u kontekstu obilježavanja desetogodišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, najavio niz aktivnosti, koje će, dodatno afirmisati prijateljstvo i veze između Crne Gore i Koreje.

Bonus video: