Kaluđerović: Zahtjev preuzeo neko iz Opštine Budva, čekam da dostavite ugovore

"Povodom tvrdnje Popovića, odmah sam posredstvom pisarnice Skupštine provjerio da li je moj zahtjev od 7.12.2015. godine dostavljen Opštini Budva i utvrđeno je sljedeće: Opština Budva je predmetni zahtjev preuzela od pošte u Budvi 08.12.2015. godine, u 12:04h. Dakle, manje od 24 časa nakon što je poslat", navodi se u reagovanju Kaluđerovića
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2016. 16:33h

Nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović demantovao je predsjednika opštine Budva, Srđu Popovića koji tvrdio da do danas, na adresu opštine nije dostavljen njegov zahtjev o dostavljanju kopija dva ugovora.

"Predsjednik Opštine Budva, dr Srđa Popović, izjavio je danas "da je prvi put saznao iz jučerašnjih napisa u medijima", da sam još 7. decembra prošle godine zatražio, a Otvorenom urgencijom od 15. januara ove godine ponovio zahtjev da mi dostavi kopije dva ugovora, i to:Ugovora o jemstvu Br. 001-2516/1 od 28.09.2009. godine zaključenog između Opštine Budva, kao jemca, Ilije Armenka, kao povjerioca i "Copyright" d.o.o. Budva kao dužnika; i Ugovora o jemstvu Br. 001-2515/1 od 28.09.2009. godine zaključenog između Opštine Budva, kao jemca, Đorđa Medina, kao povjerioca i "Copyright" d.o.o. Budva kao dužnika. Povodom ovakve tvrdnje Popovića, odmah sam posredstvom pisarnice Skupštine Crne Gore provjerio da li je moj zahtjev od 7.12.2015. godine dostavljen Opštini Budva i utvrđeno je sljedeće: Opština Budva je predmetni zahtjev preuzela od pošte u Budvi 08.12.2015. godine, u 12:04h. Dakle, manje od 24 časa nakon što je poslat", navodi se u reagovanju Kaluđerovića.

Nezavisni poslanik još jednom je zatražio od Popoviča da mu se kopije ugovora sa aneksima odmah dostave.

"Na osnovu prethodno navedenog, a nesporno utvrđenog, ostaje mi, gospodine Popoviću, da konstatujem da postoje samo dvije mogućnosti koje su izazvale Vašu reakciju. Jedna je da su Vaši saradnici u Opštini Budva i od Vas sakrili moj Zahtjev da mi se dostave kopije ugovora Opštine Budva sa Copyright-om i privatnim licima, kako bi pokušali da prikriju ili otežaju dolazak do informacija u vezi sa ovim ugovorima. Druga mogućnost je da ste se Vi lično opredijelili da Vam to bude izgovor da mi ne dostavite zahtijevanu dokumentaciju. Ako je razlog za Vaše nepostupanje ovaj prvi, Vi ćete kao predsjednik Opštine lako utvrditi ko od Vaših saradnika i od Vas krije obraćanje poslanika Skupštine Crne Gore, koje je naslovljeno lično Vama, i preduzeti adekvatne mjere odgovornosti prema tim licima. Samo tako možete odbiti od sebe sumnju da ste znali za moj Zahtjev, ali da po njemu niste željeli da postupite", zaključio je Kaluđerović.

Bonus video: