Đeka: Kriv sam Cungu, jer sam ti pomogao

"Tražiću oprost od građana. Jer Đeka je najveći krivac što je Cungu 2011. postao predsjednik Opštine"
1 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.01.2016. 14:59h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka kazao je će zatražiti oprost od građana zato što je njegovom zaslugom lider Force Nazif Cungu prije četiri i po godine postao gradonačelnik.

"Pozvao sam u prošlom reagovanju Cungua da podnese ostavku i zatraži oprost od građana Ulcinja. Potvrdio je, odgovarajući mi preko svojih nevaspitanih partijskih poslušnika, da nema hrabrosti da to učini. Zato ću oprost od građana Ulcinja, zatražiti ja. Jer Fatmir Đeka je najveći krivac što je Cungu u septembru 2011. godine postao predsjednik Opštine”, kazao je Đeka.

On je reagovao na tekst objavljen u “Vijestima”, u kome ga Forca poziva da objelodani ponudu DPS-u za prekompoziciju vlasti. Đeka je kazao da su koalicioni partneri Cungua tada brzo vidjeli kakve su njegove stvarne namjere, interesi i želje u pitanju.

"Namjere su bile loše, interesi lični, a želja da čitav Ulcinj postane privatno preduzeće Nazifa Cungua. Nakon dvije i po godine smo ga, sa koalicionim partnerima, spriječili da i dalje čini zlo građanima Ulcinja sa te funkcije. Naivno smo, nakon izbora u januaru 2014. godine, opet zaključili da je valjda naučio neke lekcije i da će sa druge pozicije činiti manje zla. Ponovo smo se prevarili”, saopštio je Đeka.

Prema njegovim riječima, Cunguova ogromna ambicija da po svaku cijenu bude predsjednik Opštine, trgovačka lakomost, a nikakav talenat za politiku - učinili su da je izgubio sav politički kapital.

"Najiskrenije, ovo je tužna priča za sve nas u Ulcinju. I zbog svog ličnog razočaranja i onoga što se najavljuje od strane nadležnih organa, osjećam mučninu i nelagodu dok ovo pišem. No, Cungu i dalje nastavlja da tumara, da govori neistine, da čini opstrukcije lokalnoj vlasti gdje god može. Pametnije bi mu bilo da nađe dobre advokate za slučaj Šas”, kazao je Đeka.

Dodao je da Cungu sada može samo da fascinira jedino svoje potčinjene partijske drugove i da ih, još neko kratko vrijeme ugoni u laž i prevare.

"Takvo je i saopštenje Force, koje Cungu nije imao hrabrosti da potpiše”, kazao je Đeka.

Bonus video: