Marković: Tužilaštvo da prisustvuje vanrednoj sjednici SO Budva

"Smatramo posebno korisnim da se Tužilaštvo, prateći tok skupštinske rasprave, upozna i sa načinom i modelima donošenja štetnih i nezakonitih odluka u Budvi", saopštio je Marković
5 komentar(a)
Veselin Marković, Foto: SNP
Veselin Marković, Foto: SNP
Ažurirano: 18.01.2016. 14:38h

Socijalistička narodna partija Budva traži od predsednika Skupštine opštine Budva Bora Lazovića da pozove predstavnika Vrhovnog državnog tužilaštva, odnosno Specijalnog tužilaštva da prisustvuje vanrednoj sjednici budvanskog parlamenta zakazanoj za 19. januar.

Na sjednici će se raspravljati o stavljanju van snage Odluke o Aneksu IV ugovora između Opštine i kompanije Trade Unique o izgradnji poslovno-stambenog objekta TQ Centar Plaza.

"SNP ponovo ukazuje na jasnu i na osnovu nespornih priznanja dokazanu odgovornost ne samo predlagača već i donosilaca ove odluke čije se stavljanje van snage predlaže, ali i donosilaca drugih odluka kojima je proizvedena šteta od više desetina miliona evra po Opštinu Budva u slučaju TQ Plaza. Smatramo posebno korisnim da se Tužilaštvo, prateći tok skupštinske rasprave, upozna i sa načinom i modelima donošenja štetnih i nezakonitih odluka u Budvi", navodi se u saopštenju predsjednika SNP Budva Veselina Markovića.

Dodaje da je predlagač Odluke o davanju ovlašćenja za potpisivanje Aneksa IV bio Lazar Rađenović, tadašnji predsjednik Opštine.

"Paradoksalno je da je danas predlagač odluke kojom se ta odluka stavlja van snage Srđa Popović, sadašnji predsjednik Opštine, koji je u vrijeme donošenja inkriminisane odluke bio šef odborničkog Kluba DPS-a, čijim glasovima je ista i donijeta. Popović danas predlaže odluku u čijem obrazloženju piše da je prethodna odluka donijeta kako bi se prikrilo izvršenje krivičnih djela, pa smatramo neophodnim da i Skupštini opštine i javnosti, ali i Tužilaštvu i on i odbornici DPS-a objasne šta im je bilo, odnosno ko ih ubijedi da podrže svojim glasovima jednu takvu spornu odluku", zaključuje se u saopštenju Markovića.

Bonus video: