Pavlićević: Opština Cetinje upozorava građane na led na stranim jezicim

Pavlićević se pitao da li su ta upozorenja ostala u “koferima (zvaničnika opštine) sa brojnih putovanja u inostranstvo koje plaćaju građani Cetinja ili je naš jezik slučajno zaboravljen”
148 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: SDP
Cetinje, Foto: SDP
Ažurirano: 18.01.2016. 16:55h

Zbog leda na ulicama, Cetinje je nedavno osvanulo "ukrašeno" upozorenjima da je podloga klizava ispisanim na nekoliko svjetskih jezika, među kojima nema crnogorskog, ukazali su iz Foruma Mladih SDP.

Upozorenja su okačena na javnoj rasvjeti.

Predsjednik Foruma Mladih SDP Cetinje Marko Pavlićević smatra da su za to odgovorni “dječaci iz Podgorice koji vode Cetinje ekspretske profilacje, kako ih jednom davno nazvao gradonačelnik Aleksandar Boganović”.

Pavlićević se pitao da li su ta upozorenja ostala u “koferima (zvaničnika opštine) sa brojnih putovanja u inostranstvo koje plaćaju građani Cetinja ili je naš jezik slučajno zaboravljen”.

“Da li su možda pomislili da su naši sugrađani 'ekspertske profilacije' i govore tri svjetska jezika kao naši 'svjetski putnici' iz lokalne uprave,” pita se Pavlićević.

On moli lokalne zvaničnike da se, kako je rekao, ne sprdaju na račun Cetinja i Cetinjana ako već ne rade za intetese građana nego za sebe. Dodao je da su Cetinje doveli nivoa da je otvaranje supermarketa ravno nacionalnom prazniku.

“Pitamo se što je sljedeće? Da li zičara od plastelina, fabrika od čokolade ili pogoni veš mašina i frižidera od marmelade?“

Pavlićević se osvrnuo i na novogdišnje kićenje grada.

“Cetinje, kolijevka crnogorske državnosti, naše izvorište i ponos okićeno je u susret novogodišnjim praznicima fascinantnim državnim zastavama na kojima se, gle čuda, umjesto državnog grba našla novogodišnja jelka. Vrhunac kiča i cetinjski rečeno sprdnje sa državnim simbolima u režiji dječaka koji se već pet godina veoma uspješno igraju sa Cetinjem i Cetinjanima. Posrnulo Cetinje sa hiljadama nezaposlenih graađana koji svako jutro stopiraju ka Budvi i Cetinju radeći za par stotina eura trebalo je prirediti jos jednu komediju.“

Bonus video: