Kaluđerović: Štiti li Popović nekog ćutanjem

"Insistiram da mi bez odlaganja dostavite kopije gore navedenih ugovora, sa aneksima tih ugovora, ako su potpisivani", napisao je Kaluđerović u otvorenom pismu Popoviću
17 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2016. 11:27h

Funkcioner Demokrata Velizar Kaluđerović zatražio je ranije od predsjednika Opštine Budva Srđe Popovića da mu dostavi ugovore o jemstvu koje je ta opština sklopila sa povjeriocima Ilijom Armenkom i Đorđom Medinom i firmom dužnikom "Copyright".

Kaluđerović u otvorenom pismu Popoviću navodi da je neprijatno iznenađen što ni nakon mjesec dana nije dobio odgovor.

“Zahtjevom od 7. decembra 2015. godine, koristeći pravo iz člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, tražio sam da mi dostavite kopije sljedećih dokumenta: Ugovora o jemstvu Br. 001-2516/1 od 28. septembra 2009. godine zaključenog između Opštine Budva, kao jemca, Ilije Armenka, kao povjerioca i "Copyright" doo Budva kao dužnika i Ugovora o jemstvu Br. 001-2515/1 od 28. septembra 2009. godine zaključenog između Opštine Budva, kao jemca, Đorđa Medina, kao povjerioca i "Copyright" doo Budva kao dužnika", navodi se u pismu Kaluđerovića.

On dodaje da Popović ćutanjem rizikuje da izazove sumnju da nekog štiti, kao i da nije spreman za saradnju "kada je prisutna dobra namjera da se pomogne Opštini Budva u razobličavanju i dokazivanju poslova koji su joj nanijeli ogromnu štetu, ali i nadležnim državnim organima za utvrđivanje i procesuiranje konkretne krivično-pravne odgovornosti“.

"Insistiram da mi bez odlaganja dostavite kopije gore navedenih ugovora, sa aneksima tih ugovora, ako su potpisivani. Dokumentaciju mi izvolite dostaviti na adresu: Skupština Crne Gore - Klub samostalnih poslanika - za poslanika Velizara Kaluđerovića“, zaključuje se.

Bonus video: