Bojanić poziva na bojkot: Glas za Vladu, produbiće krizu

On je kazao da su ga iznenadile najave SDP-a da neće glasati za povjerenje Vladi
23 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.01.2016. 09:59h

Šef Poslaničkog kluba nezavisnih poslanika Mladen Bojanić poručio je da bi opozicija trebalo da napusti Skupštinu, ukoliko Vlada dobije povjerenje jer će vjeruje da će to produbiti političku krizu.

"Ukoliko Vlada dobije podršku glasovima Pozitivne, onda nas očekuje veća politička nestabilnost i još dublja politička kriza. U tom slučaju, opozicija nema što da traži u Skupštini. Mora biti jedinstvena u vaninstitucionalnoj borbi za promjene", rekao je Bojanić.

On je za portal Analitika rekao da podržava “svaki zakonit i nenasilan vid borbe, od bojkota Skupštine i protesta, pa do opšte građanske neposlušnosti”.

On je kazao da su ga iznenadile najave SDP-a da neće glasati za povjerenje Vladi. Prema njegovim riječima, ta odluka je vrijedna pohvale, ali ih, kako kaže, ona ne smije abolirati od odgovornosti za višegodisnje zajedničko djelovanje u vlasti sa DPS.” Dobro je što su se već sada jasno odredili i tako sav pritisak preusmjerili ka poslanicima na koje se sumnja da mogu pomoći Đukanoviću“, ističe on.

Bojanić vjeruje da je premijer Milo Đukanović pokretanjem pitanja povjerenja Vladi napravio krupnu grešku, nakon rušenja šatora DF-a ispred Skupštine. “Ostaje dilema da li razlozi za tu brzopletu odluku leže u njegovoj nervozi ili u nedostatku savjetničkih usluga predsjednika Političkog savjeta DPS-a, gospodina(Svetozara) Marovića, koji je posljednjih mjeseci zauzet nekim drugim problemima,” rekao je.

Đukanović će, vjeruje on, biti gubitnik kako god se završi glasanje o povjerenju Vladi u Skupštini, dobio ili ne podršku poslanika Pozitivne.

Bonus video: