Krivokapić i Đukanović da se pomire

Predsjednik budvanskog LP Blažo Rađenović ranije juče je saopštio da će taj odbor na Predsjedništvu glasati za nepovjerenje vladi jer imaju mnogo razloga za to
115 pregleda 22 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2016. 07:36h

Predsjedništvo Liberalne partije sinoć nije zauzelo stav da li će glasati za povjerenje Vladi 25. januara.

“Kao konstituent vladajuće koalicije, ali ne i direktni učesnik u vladi, Predsjedništvo smatra da LP nije doveo do političke krize u Crnoj Gori i krize u vladi. LP preporučuje koalicionim partnerima da poštuju važeći koalicioni sporazum, te da se izdignu iznad ličnih i uskopartijskih interesa i okrenu se prioritetnim državnim interesima. LP će se odrediti shodno aktuelnim dešavanjima do 25. januara, poštujući važeći koalicioni sporazum”, navodi se u saopštenju LP.

Predsjednik budvanskog LP Blažo Rađenović ranije juče je saopštio da će taj odbor na Predsjedništvu glasati za nepovjerenje vladi jer imaju mnogo razloga za to. “Prvenstveno zbog donošenja štetnih odluka vlade, konkretno, kada je posrijedi Sveti Stefan i Kraljičina plaža, odnosno Aneks ugovora. Jedna od razloga je svakako, koji se mora pomenuti, priprema Odbora za proslavu desetogodišnjice od obnove državnosti Crne Gore jer mi nijesmo u tom počasnom Odboru, mislimo da je to više nego licemjerno od premijera Mila Đukanovića. Postoje mnogi drugi osnovi, po kojima se krši koalicioni sporazum, koji smo potpisali 2012”, kazao je Rađenović.

LP je dalje saopštio da Predsjedništvo smatra da se moraju stvoriti svi uslovi za sprovođenje izbora po novom izbornom zakonodavstvu i da treba nastaviti parlamentarni dijalog kako bi došli do opšteprihvatljivih uslova za sprovođenje izbornog procesa i stabilizacije političkih prilika. Predsjedništvo je formiralo i Organizacioni odbor LP za obilježavanje 10 godina od obnavljanja nezavisnosti, koji će imati 25 članova i na čijem čelu je predsjednik Andrija Popović.

Bonus video: