Forca: Đeka da kaže je li DPS- u obećao Valdanos, solanu i Veliku plažu

Naglasio je da je pokušaj prikrivanja nezakonitog trošenja novca kroz usvajanje rebalansa propao te da je Đeka sada u obavezi da objasni gdje su ta sredstva
94 pregleda 2 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Screenshot (YouTube)
Opština Ulcinj, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.01.2016. 14:45h

Forca je poručila predsjedniku Opštine Fatmiru Đeki da umjesto što se bavi tom partijom i njenim predsjednikom Nazifom Cunguom, ulcinjskoj javnosti objelodani ponudu koju je uputio OO DPS za prekompoziciju vlasti. Time je nastavljen medijski rat bivših koalicionih partnera Cungua i Đeke, koji traje od ljeta.

"Pitamo ga da li je osim predsjedničke fotelje DPS-u ponudio Valdanos, Veliku plažu, solanu ili rješenja u prostornom planu", kazao je predsjednik odborničkog kluba Force Arian Murati na današnjoj konferenciji za novinare, posvećenoj tekstu „Đeka:Cungu da podnese ostavku i zatraži oprost“, objavljenom u jučerašnjim Vijestima.

Murati je ustvrdio da Đeka po taktici napad je najbolja odbrana, pokušava da zamagli političku stvarnost i odgovornost prebaci na one koji nijesu odgovorni za nefunkcionisanje lokalne vlasti.

"Kada je u pitanju realizacija kredita, tvrdim da je Đeka maksimalno opstruirao donošenje odluke do zadnjeg dana u godini. Time je doveo u pitanje validnost državnih garancija za kredit kojim bi se ublažila teška finansijska situacija u Opštini i javnim preduzećima", ocijenio je Murati.

Naglasio je da je pokušaj prikrivanja nezakonitog trošenja novca kroz usvajanje rebalansa propao te da je Đeka sada u obavezi da objasni gdje su ta sredstva.

"Đeka javno optužuje Forcu da je odgovorna zbog neusvajanja rebalansa budžeta ali mi dobro znamo da mu jedini cilj da prikrije nezakonito trošenje sredstava. Pitamo ga čijim se političkim interesima rukovodio kada je uzrokovao vanredne izbore u januaru 2014? Podsjećamo javnost da su albanske partije zbog toga izgubile četri odbornička mandata" podsjetio je Murati. Pitao je Đeku i u čijem interesu je prihvatio izgradnju lifta na zidinama Straog grada, koji ulazi u privatnu imovinu.

"Na kraju, poručujemo Đeki da ne brine za predsjednika naše partije jer mi znamo gdje će Nazif biti ali ne znamo gdje će on završiti", kazao je Murati.

Bonus video: