Brajović: Ojačali nas pokušajima da nas zaustave da se registrujemo kao Socijaldemokrate

"Mi smo u poslednjih deset godina ostvarili ogromne ciljeve, možda dvije najvažnije odluke u našim političkim životima. 21.maja 2006.godine obnovili smo nezavisnost Crne Gore, a 2.decembra 2015.godine mi smo zauvijek cementirali tu nezavisnost, bezbjednost i sigurnost naše države", kazao je Brajović
20 komentar(a)
Izborna konvencija, Socijaldemokrate Podgorica, Foto: Socijaldemokrate
Izborna konvencija, Socijaldemokrate Podgorica, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 15.01.2016. 12:33h

Iako su mnogi pokušavali da nas zaustave, da nam ne dozvole registraciju partije pod imenom Socijaldemokrate, nijesu uspjeli, naprotiv, time su nas samo još više ojačali, kazao je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Socijaldemokrate Glavnog grada Podgorice su na juče održanoj Konvenciji, uz prisustvo 300 delegata, izabrali 60 delegata za predstojeći Kongres i 18 kandidata za Glavni odbor, a Brajović je istakao da jedino toj partiji priliči naziv socijaldemokrate.

On je kazao i da je SD partija moderne ljevice koja predstavlja spoj iskustva i strpljenja ali i mladosti i ambicija, koja je lišena populizma i etiketiranja kao i omalovažavanja i svađanja sa drugim političkim konkurentima, pokazujući superiornost, ali i stručnost i dosljednost, spremni su da to prenesu i na terenu.

"Mi smo u poslednjih deset godina ostvarili ogromne ciljeve, možda dvije najvažnije odluke u našim političkim životima. 21.maja 2006.godine obnovili smo nezavisnost Crne Gore, a 2.decembra 2015.godine mi smo zauvijek cementirali tu nezavisnost, bezbjednost i sigurnost naše države. Ali se tu politički život ne završava. Sad su stvoreni uslovi da učinimo da se u našoj državi živi bolje, sigurnije i mnogo uspješnije. Ko hoće da bude sa nama na tome putu dobro je došao i mi nudimo partnerstvo za takav jedan put", poručio je Brajović.

Na izbornoj Konvenciji SD Glavnog grada se, pored Brajovića, prisutnim delegatima obratio i predsjednik Odbora Glavnog grada Vujica Lazović, koji je naglasio da SD nije partija ekstremne, radikalne ljevice, već moderne ljevice kojoj je cilj društvo socijane pravde.

''Da bismo došli do društva socijalne pravde, moramo da budemo bogata i razvijena država, i naš model je model skandinavskih država. Naš pravac je pravac razvoja i rasta, koji predstavlja kombinaciju rasta uzrokovanog prilivom stranih direktnih investicija i rasta uzrokovanog produktivnošću'', pojasnio je Lazović.

Lazović je zaključio da SD posebnu pažnju posvećuje ljudima i njihovom znanju, kao bitnom resursu, te da zbog toga politika Socijaldemokrata odiše životom, ohrabrujućim pristupom, pozitivnom energijom i optimizmom.

Bonus video: