Bečić: Na čelu Agencije za sprečavanje korupcije je bivši policijac povezan sa vrhom DPS-a

"Crna Gora jedina zemlja kandidat za članstvo u EU, koja ne može, u ovom trenutku, organizovati izbore u skladu sa zakonom", rekao je između ostalog Bečić
161 pregleda 24 komentar(a)
Veronik Brimo, Aleksa Bečić, Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Veronik Brimo, Aleksa Bečić, Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.01.2016. 11:33h

Demokrate su objedinile sve ljude u Crnoj Gori, i to ne samo među članstvom, nego i u rukovodstvu i okviru organa partije, rekao je juče Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

On se juče u Podgorici sastao sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, Veronik Brimo. Sastanku je prisustvovao Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

"U sprovođenju programa Demokrata data je šansa velikom broju mladih ljudi da pokažu šta znaju i na lokalnom i na državnom nivou, dok starije kolege daju neophodnu i veoma značajnu potporu u cilju ostvarenja ovog projekta. Ova Vlada je pored svih zloupotreba i katastrofalnih rezultata, napravila još jedan presedan, 18 mjeseci nije implementirala izborno zakonodavstvo, tako da je Crna Gora jedina zemlja kandidat za članstvo u EU, koja ne može, u ovom trenutku, organizovati izbore u skladu sa zakonom. Još jednu poražavajuću okolnost je da se na čelu Agencije za sprečavanje korupcije nalazi bivši policijac, koji je direktno povezan sa vrhom DPS-a, na šta ne ukazuje samo opozicija već i istaknute nevladine organizacije", istakao je Bečić.

U saopštenju Demokrata se navodi da je Bečić upoznao Brimo da su Demokrate proslijedile informaciju Vrhovnom državnom tužiocu o tome da je brat Mila Đukanovica dobio 10,5 miliona u slučaju "Limenka".

"Ovaj slučaje je okončan zahvaljujući krajnje sumnjivim radom još sumnjivijeg trojca - Đukanović, Brajović, Veljović, te se, poučen njihovim svima poznatim iskustvom, Bečić zapitao da li će im tih 10,5 miliona poslužiti za kupovinu glasova i zloupotrebe tokom izbornog procesa u Crnoj Gori", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaje se da se Brimo zahvalila predsjedniku i Demokratama na solidarnosti koju su pokazali kada su se prošle godine upisali u knjigu žalosti, otvorenu u Ambasadi Francuske nakon užasnih terorističkih napada koji su zadesili tu zemlju.

"Na taj način, kako je istakla Njena ekselencija, borba protiv terorizma, odnosno zla koje podriva pravni i politički sistem svake zemlje, je zajednička obaveza svih. Govoreći o odnosima između naše dvije zemlje, ambasadorka je naglasila da Francuska želi da investira u Crnu Goru, ali da to zavisi od poslovnog ambijenta i postojećeg zakonodavstva u zemlji. Pored toga, visoka gošća je istakla kako je EU veoma zainteresovana za korektan izborni proces, jer su to osnovni principi njenog postojanja i djelovanja. Ambasadorka Francuske je podvukla da je dijalog u Parlamentu od suštisnke važnosti, jer građani žele da ih njihovi predstavnici zastupaju u najvišem zakonodavnom domu njihove zemlje", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: