Mulić: Opredjeljenje za NATO ne znači zaboravljanje drugih pitanja

“Cdu ne vjeruje u logiku i svrsishodnost koalicija stranaka i udruženja građana u kojima su neki za NATO, neki protiv, a treći 'nijesu ni za, ni protiv', dok se četvrti ustežu da kažu što o tome misle, ili manje ili više vješto skrivaju svoj stav. Kada se tome dodaju oni koji tvrde kako NATO neće postojati za dvije godine, što je ideja čijoj se 'genijalnosti' divimo"
96 pregleda 5 komentar(a)
Rafet Mulić, Foto: CDU
Rafet Mulić, Foto: CDU
Ažurirano: 15.01.2016. 10:44h

Na narednim parlamentarnim izborima biće potrebni razumijevanje i saradnja demokratskih i građanskih snaga da bi se jačale demokratske institucije i kapaciteti, a ne da ih ugroze i potčine interesima onih politika i onih zemalja kojima se ne dopada evro-atlansko usmjerenje Crne Gore, saopštila je Crnogorska demokratska unija (Cdu).

Odnos prema pitanju članstva u NATO biće od izuzetne važnosti za nove koalicije, bilo da se radi o predizbornim, ili onim postizbornim, smatra potpredsjednik Cdu Rafet Mulić.

“Opredjeljenje za NATO ne znači zaboravljanje ili marginalizaciju drugih pitanja i problema. NATO članstvo je, zapravo, najbolja platforma za reforme i promjene, a ne sredstvo da se one guraju pod tepih, kako neutemeljeno i neubjedljivo tvrde ovi kojima je NATO tek 'deveti problem' u našoj zemlji,” kazao je Mulić.

“Cdu ne vjeruje u logiku i svrsishodnost koalicija stranaka i udruženja građana u kojima su neki za NATO, neki protiv, a treći 'nijesu ni za, ni protiv', dok se četvrti ustežu da kažu što o tome misle, ili manje ili više vješto skrivaju svoj stav. Kada se tome dodaju oni koji tvrde kako NATO neće postojati za dvije godine, što je ideja čijoj se 'genijalnosti' divimo, nadajući se da se tu ne predviđa smak svijeta do narednih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, jasno je da od takvih koalicija nema i ne može biti nikakve vajde.”

Crnoj Gori su potrebne, smatra Mulić, jasne ideje i projekcije našeg političkog, ekonomskog i ukupnog razvoja.

“Cdu se zalaže za promjene koje će jačati Crnu Goru. Mi smo opredijeljeni za konkretnu i djelotvornu politiku, koja treba da se zasniva na uvažavanju i promociji naših temeljnih nacionalnih i državnih interesa,” saopštio je Mulić, te dodao:

“Građanska Crna Gora, kao multikulturna, višenacionalna i multikonfesionalna zajednica, su naše temeljne vrijednosti. Promjene koje bi ugrozile te vrijednosti nam nijesu potrebne. Sigurni smo da u Crnoj Gori postoji stabilna i trajna većina koja te i takve promjene ne bi ni dozvolila. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.”

Bonus video: