Sanija Srdanović na čelu Foruma žena SD Plav

Sastanku je prisustovala koordinatorka Foruma žena SD Crne Gore Radojka Koprivica, koje je kazala da je posebno raduje što je Forum žena SD od početka posvećeno i ozbiljno pristupio izgradnji svoje strukture, te će sa istim intenzitetom nastaviti i u narednom periodu
99 pregleda 2 komentar(a)
Foruma žena SD Plav, Foto: Socijaldemokrate
Foruma žena SD Plav, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 14.01.2016. 13:23h

Inicijativni odbor Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore osnovan je juče u Plavu.

U sastav odbora ušlo je 25 članica, koje su jednoglasnom podrškom izabrale Saniju Srdanović za predsjednicu Foruma žena SD Plav.

Srdanović je kazao da je ova funkcija koliko privilegija toliko i velika odgovornost, te da će stoga istinski nastojati da doprinese poboljšanju statusa žena u ovom kraju.

‘’Moramo se zalagati za veću angažovanost žena u opštini Plav, jer je nesumnjivo da time radimo i na jačanju rodnih uloga i u jednoj mjeri podstičemo izjednačavanje muškaraca i žena u sferi društveno – političkog života. Osim uloge majke i domaćice, žene imaju pravo da se afirmišu i u poslovnoj sferi, a društvo im mora obezbijediti adekvatne uslove i podsticaje u tom pogledu”, poručila je Srdanović.

Sastanku je prisustovala koordinatorka Foruma žena SD Crne Gore Radojka Koprivica, koje je kazala da je posebno raduje što je Forum žena SD od početka posvećeno i ozbiljno pristupio izgradnji svoje strukture, te će sa istim intenzitetom nastaviti i u narednom periodu.

Bonus video: