Vujanović se sastao sa novim ambasadorima u Londonu i Kijevu

Vujanović je iskazao visoko poštovanje za diplomatski angažman prethodnog ambasadora Crne Gore u Londonu Ljubiše Stankovića
133 pregleda 6 komentar(a)
Borislav Banović, Foto: Predsjednik.me
Borislav Banović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 14.01.2016. 13:14h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj Borislava Banovića na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

Vujanović je Banoviću saopštio očekivanje Crne Gore da kroz svoju diplomatsku misiju u Londonu afirmiše njene državne prioritete, prvenstveno u pogledu evropskih i evroatlanskih integracija.

Naglasio je potrebu Crne Gore za dalje razvijanje već sadržajnih i intenzivnih ukupnih odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno na planu investicija a u svijetlu činjenice da je London jedan od vodećih finansijskih centara.

Banović je saopštio planove svog diplomatskog angažmana, ukazujući da su njegove pripreme bile obimne i intenzivne.

Vujanović je iskazao visoko poštovanje za diplomatski angažman prethodnog ambasadora Crne Gore u Londonu Ljubiše Stankovića.

Predsjednik je takođe imao susret sa novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Ukrajini Ljubomira Mišurovića pred preuzimanje dužnosti.

Vujanović je iskazao očekivanje da Mišurović kroz svoju diplomatsku misiju u Kijevu afirmiše ukupne odnose dvije države.

“Posebno se treba posvetiti razvoju ekonomske saradnje. U tom pogledu naglasio je širok prostor za saradnju u turizmu i na planu investicija. Ambasador Mišurović je saopštio da su njegove pripreme bile obimne i intenzivne, detaljno saopštavajući planove za svoj diplomatski angažman u Ukrajini,” stoji u saopštenju.

Bonus video: