Milić: Veliki broj potpisa za raspisivanje referenduma o NATO

“Nesumnjivo je da će ova inicijativa biti zapamćena kao ona koja je ubjedljivo imala najviše podrške u Crnoj Gori, što potvrđuje njen cilj, a to je na najdemokratskiji način onemogućavanje produbljivanja podjela po pitanju NATO-a”, navodi se u saopštenju
13 komentar(a)
Srđan Milić, Johan Frelih, Foto: SNP
Srđan Milić, Johan Frelih, Foto: SNP
Ažurirano: 14.01.2016. 13:04h

Veliko interesovanje građana vlada za prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma o članstvu u NATO, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić tokom susreta sa austrijskim ambasadorom u Crnoj Gori Johanom Frelihom.

Kao ambasadora zemlje koja je članica EU, a nije u sastavu NATO-a, Milić je upoznao Freliha sa odlukom Glavnog odbora SNP-a da započne aktivnosti na prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma, u skladu sa članom 93 stav 3 Ustava Crne Gore.

Predsjednik SNP-a je ukazao na veliko interesovanje građana širom Crne Gore, koji svakodnevno dolaze u prostorije ove partije i njenih opštinskih odbora, da bi svojim potpisima mogli da ostvare jedno od ustavom garantovanih prava.

“Nesumnjivo je da će ova inicijativa biti zapamćena kao ona koja je ubjedljivo imala najviše podrške u Crnoj Gori, što potvrđuje njen cilj, a to je na najdemokratskiji način onemogućavanje produbljivanja podjela po pitanju NATO-a”, navodi se u saopštenju.

Tema sastanka je bila aktuelna političko-ekonomska situacija u Crnoj Gori.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja i o predstojećoj sjednici Skupštine Crne Gore, zakazanoj za 25.januar, na kojoj će se diskutovati o inicijativi Vlade za glasanje o njenom povjerenju.

Na sastanku bilo je riječi o jačanju vladavine prava, a samim tim i jačanju pravne sigurnosti i poboljšanja investicionog okruženja, kako bi ne samo austrijski , nego i svi ostali investitori stekli povjerenje za ulaganje u Crnu Goru.

Predsjednik SNP-a je istakao značaj saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti turizma, planinskog i zdravstvenog, ali i potrebi ostvarivanja saradnje u poljoprivredi i šumarstvu, kao i zaštiti životne sredine.

Milić je ambasadoru Frelihu uručio brošuru šta su poslanici SNP ostvarili u prethodnoj godini s pozicije parlamentarne manjine.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici SNP-a Danijela Pavićević i Veselin Bakić, kao i sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a Spasoje Kovačević.

Bonus video: