LP primila predstavnike Roma: Zajedno za bolje uslove života

Oni su razgovarali o pravima ove manjinske zajednice, navodi se u saopštenju, i njihovom položaju i izazovima sa kojima se suočavaju u crnogorskom društvu
83 pregleda 4 komentar(a)
Andrija Popović, Ivan Toskić, Foto: Liberalna partija
Andrija Popović, Ivan Toskić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 14.01.2016. 10:57h

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović primio je predsjednika Demokratskog romskog centra Ivana Toskića, izjavili su iz LPCG-a.

Oni su razgovarali o pravima ove manjinske zajednice, navodi se u saopštenju, i njihovom položaju i izazovima sa kojima se suočavaju u crnogorskom društvu.

Snažnija socijalna inkluzija i borba protiv segregacije Roma, posebno mladih ljudi, moraju biti prioriteti politike u ovoj oblasti, zaključeno je na sastanku Popovića i Toskića.

"Liberalna partija vjeruje u jednakost mogućnosti za sve ljude i garanciju lične slobode da svaki pojedinac traga za ličnom srećom, bez obzira na bilo kakve različitosti. Liberali će se zato, u narednom periodu, još aktivnije uključiti u rješavanje problema romske populacije i kreiranje uslova koji će pomoći i građanima romske nacionalnosti da budu ravnopravni činioci društvenih procesa", kazali su iz LP.

Bonus video: