Stanić: Premijer da utvrdi odgovornost za štetu nastalu zbog “Limenke"

Vrhovni sud Crne Gore odbio je reviziju na presudu Višeg suda u Podgorici, čime je pravosnažno okončan postupak po tužbi premijerovog brata Aca Đukanovića protiv države u predmetu Limenka, na osnovu koje će mu država isplatiti 10,5 miliona eura
63 pregleda 19 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 13.01.2016. 14:00h

Socijaldemokratska partija je pozvala predsjednika Vlade da shodno obećanju koje je dao u parlamentu na nedavnom premijerskom satu hitno započne proceduru utvrđivanja odgovornosti radi štete koja je nastala kao posljedica konačne sudske odluke u slučaju Limenka, a koju sada moraju da plate građani Crne Gore zbog nesposobnosti nadležnih starješina da ispoštuju odredbe sklopljenog ugovornog odnosa, izjavio je portparol SDP-a Mirko Stanića.

Vrhovni sud Crne Gore odbio je reviziju na presudu Višeg suda u Podgorici, čime je pravosnažno okončan postupak po tužbi premijerovog brata Aca Đukanovića protiv države u predmetu Limenka, na osnovu koje će mu država isplatiti 10,5 miliona eura.

On smatra da bi utvrđivanje odgovornosti bio bi prvi znak da se građanima objasni čijim pogrešnim činjenjem im se sada iz džepa uzima 10 miliona eura.

"Vjerujemo da će premijer pokrenuti proceduru razrješenja i utvrđivanja odgovornosti odgovornih starješina državnih organa, koji su doveli do štete od 10 miliona eura koju sada moraju da plate građani Crne Gore. Ovakvo ponašanje nadležnih starješina koji za četiri godine od 2008 do 2012 nijesu ispoštovali odredbe ugovora zahtjeva hitnu reakciju i utvrđivanje odgovornosti, kako bi se konačno počeli kažnjavati neodgovorni funkcioneri koji svojim lošim radom nanose štetu državi i uzimaju novac građanima Crne Gore", kazao je Stanić.

On je samo radi usporedbe nastale štete podsjetio da je iznos koji sada građani treba da plate zbog nesposobnosti određenih starješina, iznos za koji je država prodala Insitut Simo Milosević sa 87.000 kvadrata objekata i 200 hiljada kvadrata zemlje.

Bonus video: