VATROMET, DST I ZVEZDE GRANDA

Dio DF slavi Novu godinu po Julijanskom kalendaru

Funkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović kazao je da je skup prijavljen na vrijeme i da su ispunjeni svi zakonski uslovi za njegovo održavanje
0 komentar(a)
DF anti-NATO protest, Foto: Boris Pejović
DF anti-NATO protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.02.2019. 23:26h

Konstituenti Demokratskog fronta (DF) koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO organizovaće večeras proslavu Nove godine po Julijanskom kalendaru na Trgu Republike u Podgorici.

Koncert će u ponoć biti završen vatrometom, nakon čega će sveštenici i funkcioneri Fronta pozvati građane na litiju do hrama Hristovog vaskresenja gdje će mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služiti moleban.

Funkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović kazao je da je skup prijavljen na vrijeme i da su ispunjeni svi zakonski uslovi za njegovo održavanje. 

"Zakonski rok za eventualnu zabranu skupa istekao je juče, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova i komunalne policije nijesu nas obavještavali da ga ne možemo održati. Bina će biti postavljena u toku dana i očekujemo veliki odziv građana, kako bismo proslavili novu godinu i još jednom iskazali neslaganje sa učlanjenjem Crne Gore u NATO", kazao je Đukanović.

Koncert će početi u 20 časova nastupom grupe Akademija, nakon čega će na binu izaći nikšićki pank sastav DST, kao i nekadašnja zvezda Granda  Nemanja Stevanović, te  Ivana Selakov. Ranije je najavljeno da se niko od funkcionera DF neće obraćati građanima. 

Pravoslavna Nova godina se u Podgorici organizovano dočekuje od 1998. godine, a posljednja proslava u čijoj su organizaciji učestvovale  partije održana je 2003. godine.

Crkvena opština je uvijek bila organizator proslave, a u organizaciji su učestvovale i Socijalistička narodna partija i Srpska narodna stranka.

Najveća proslava održana je 2001. godine kada je skup blagoslovio patrijarh SPC Pavle. Nakon toga proslava organizovana je ispred crkve Svetog Đorđa.