Mijović: Vlada pada ako se bude glasalo po savjesti

Mijović je dodao da će Vlada dobiti zeleno svijetlo samo ako neki poslanici ne budu glasali po savjesti ili na osnovu opozicionog mandata koji su dobili od građana
57 pregleda 13 komentar(a)
Dejan Mijović, Foto: URA
Dejan Mijović, Foto: URA
Ažurirano: 12.01.2016. 12:06h

Ukoliko bi svi poslanici stvarno glasali po svojoj savjesti i prema rezultatima izvršne vlasti rezultat glasanja u parlamentu bi najvjerovatnije bio 81 prema 0 protiv povjerenja Vladi, kazao je član Koordinacionog odbora URA Dejan Mijović.

"Kako bi to rekao osnivač DPS i iskusni politički ideolog Svetozar Marović, svaki čovjek je u dubini duše dobar i želi dobro svojoj državi i bližnjima, a pošto je svaki poslanik čovjek, on neće glasati za produženje nečega što ni poslije 26 godina ne donosi bolji život građanima. Pošto Marović trenutno nije u prilici, mi bismo dodali: čak ni najvišim rukovodicioma DPS-a - ako nijesu članovi ili bespogovorni poslušnici formalnog i neformalnog vrha vlasti", kazao je Mijović.

Mijović je dodao da će Vlada dobiti zeleno svijetlo samo ako neki poslanici ne budu glasali po savjesti ili na osnovu opozicionog mandata koji su dobili od građana.

"Opozicija, koja predstavlja većinsku volju građana Crne Gore, neće priznati takvu Vladu niti prihvatiti da joj ona režira izbore, pa se funkcioner DPS Predrag Sekulić koji je juče tvrdio da će Vlada opstati ako poslanici budu glasali po savjesti, uzalud trudi da je u tom smislu podvoji. Takvu vladu i izbore, na veliku žalost Sekulića, neće priznati ni međunarodna zajednica. Bilo bi mu uputnije da se, umjesto pokušajima bacanja špica u opozicione redove, skoncentriše na pregovore o stvaranju uslova za fer izbore i prelaznoj vladi koja bi osigurala njihovo sprovođenje. To bi za njega i njegovu partiju svakako bilo mnogo korisnije nego da priziva jedinstveni vaninstitucionalni otpor većinske Crne Gore u njegovoj punoj veličini i širokoj lepezi raznovrsnosti", kazao je Mijović.

Bonus video: