Brajović: Sačuvali smo izvornu socijaldemokratsku ideju

"Formiranjem Socijaldemokrata Crne Gore, izvorna i istinka socijaldemokratska ideja u Crnoj Gori je ostala sačuvana, iako je u jednom periodu postojala bojazan da će se izgubiti u dnevnom politikanstvu i demagogiji"
64 pregleda 34 komentar(a)
Socijaldemokrate Berane, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Berane, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 11.01.2016. 15:26h

Socijaldemokrate Crne Gore sačuvale su pravu, izvornu socijaldemokratsku ideju u Crnoj Gori, za koju je u jednom periodu postojao bojazan da će se izgubiti u dnevnom politikanstvu, rekao je lider te partije Ivan Brajović.

On je prisustvovao izbornoj Konvenciji Socijaldemokrata Berana, na kojoj je izabrano 15 delegata za Kongres i četiri kandidata za Glavni odbor.

"Formiranjem Socijaldemokrata Crne Gore, izvorna i istinka socijaldemokratska ideja u Crnoj Gori je ostala sačuvana, iako je u jednom periodu postojala bojazan da će se izgubiti u dnevnom politikanstvu i demagogiji. SD će na Kongresu zakazanom za 31. januar ponuditi konkretna rješenja, posebno u ekonomskoj sferi, pri čemu će poseban akcenat biti stavljen na jasnim mjerama usmjerenim dominantno na ravnomjeran ekonomski razvoj svih područja Crne Gore", rekao je Brajović.

Dodao je da je formirana "kvalitetna partijska infrastruktura, koja je neophodna za promociju i realizaciju programa zasnovanog na programskim principima demokratske, multietničke, državotvorne, evropske i evroatlanstske politike u Crnoj Gori”.

Pored predsjednika Brajovića, izbornoj Konvenciji su prisustvovali i funkcioneri Socijaldemokrata Damir Šehović, Đorđe Suhih, Goran Petrović, Marija Blagojević i Danilo Orlandić.

Bonus video: