Radoš Šućur oslobođen krivice

Šućura, odnedavno potpredsjednika Opštine Nikšić, tužilaštvo tereti da je od jula do septembra 2008. postupao nesavjesno, suprotno Zakonu o šumama i zakonu o koncesijama
345 pregleda 18 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radoš Šućur, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.01.2016. 11:45h

Osnovni sud u Pljevljima oslobodio je krivice doskorašnjeg direktora Uprave za šume Radoša Šućura, kojeg je Osnovno tužilaštvo tereti za nesavjestan rad u službi u produženom trajanju.

Sudija Branko Pejović, Šućura je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, oslobodio zbog nedostatka dokaza. Na prvostepenu presudu tužilaštvo će uložiti žalbu Višem sudu u Bijelom Polju.

Šućura, odnedavno potpredsjednika Opštine Nikšić, tužilaštvo tereti da je od jula do septembra 2008. postupao nesavjesno, suprotno Zakonu o šumama i zakonu o koncesijama.

Kako je navedeno u optužnom predlogu, Šućur je zaključivanjem štetnih ugovora sa koncesionarima u Područnoj jedinici Žabljak i Područnoj jedinici Rožaje nanio štetu Upravi za šume u iznosu od 253 hiljade eura.

Koncesije su ustupane na period od jedne, pet, petnaest i trideset godina. Za krivično djelo koje se Šućuru stavljalo na teret predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Bonus video: