Demokrate: Vlast će mahati pozivnicom za NATO kao da je riješen svaki problem

"Zbog čega su nas dodatno zadužili - samo kako bismo preživjeli do kraja mandata i izborne godine? Čija je krivica što imamo rast nezaposlenosti i sve veću migraciju stanovništva? "
64 pregleda 9 komentar(a)
Danijel Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Danijel Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.01.2016. 13:04h

"Slušajući izjave predstavnika aktuelne vlasti, Crna Gora krupnim koracima korača u red najrazvijenijih država Evrope. Međutim, rezultati govore suprotno", smatra Danijel Adžić, član Predsjedništva Demokrata.

On navodi da je euforija zbog pozivnice za članstvo u NATO na visokom nivou, tempirana za izbornu godinu.

"Umjesto polaganja računa građanima za sve što jeste ili nije uradila u okviru svog četvorogodišnjeg mandata, vlast će građanima u 2016. mahati pozivnicom kao da je time riješen svaki problem i kao da su poražavajući rezultati iz posljednjeg mandata nebitni, jer se mogu kompenzovati", navodi Adžić.

"Očigledno da se ni ovaj put, zbog nekog “istorijskog događaja”, niko iz vlasti neće udostojiti da objasni građanima zbog čega nijesu ispunjena sva ona silna obećanja iz 2012. godine. Zbog čega su nas dodatno zadužili - samo kako bismo preživjeli do kraja mandata i izborne godine? Čija je krivica što imamo rast nezaposlenosti i sve veću migraciju stanovništva? Ponovo će prećutati katastrofalne privatizacije i pljačku državne imovine. Ravnomjeran regionalni razvoj i investiranje u sjever opet će biti samo predizborna bajka. Osim lažnih obećanja, ova vlast nema niti jedan valjan odgovor građanima Crne Gore. Vrhunac ironije ove vlasti jeste stalno ponavljanje da smo “na pragu” ili “pred vratima” nekog cilja, kojem evo decenijama, bar deklarativno, težimo, dok je svaka nova slična prethodnoj godini, a socijalni položaj građana sve teži. Većina građana je u neizvjesnoj ili dramatičnoj socijalnoj situaciji i osim najava čelnika vlasti da će životni standard porasti, nemamo nikakvih nagovještaja da će se to zaista i dogoditi", piše u saopštenju Adžića,

On dodaje da se svima nama se već više od dvije i po decenije servira "konstantno zamajavanje teškom politikom i stavljanjem na pijadestal tema koje se prosječnog građanina i ne tiču u tolikoj mjeri".

"U stalnom iščekivanju da se to toliko željeno “bolje” konačno desi, zaboravljamo da prolaze generacije mladih ljudi koji ne dobijaju priliku da žive dostojnim životom. Vrata Evropske unije, čijem punopravnom članstvu mi iz Demokratske Crne Gore težimo, po prirodi stvari će se sama otvoriti onda kada ispunimo sve uslove i riješimo domaći zadatak, koji se rješava u svojoj kući, a ne ispred nečijih vrata. Godina 2016. je godina izazova, u kojoj se sa deklarativnog zalaganja mora preći na djela i preduzeti niz mjera kako bi Crna Gora nastavila na putu ka savremenoj Evropi. Prvi krupan korak na tom putu, trebalo bi i moralo biti stvaranje ambijenta i uslova za prve fer i slobodne izbore, gdje bi se ispoštovala volja gradjana i nametnula obaveza političarima da konačno budu u službi onih koji ih biraju", zaključuje se.

Bonus video: