Perišić: Premijer Bjelopoljce doživljava kao provincijsku glasačku mašineriju

On tvrdi da je podrška Bijelog Polja učlanjenju Crne Gore u NATO još manja od podrške na nivou države
92 pregleda 6 komentar(a)
Svetislav Perišić, Foto: Facebook
Svetislav Perišić, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.01.2016. 12:23h

Lokalna uprava Bijelog Polja ne može se pohvaliti rezultatima u protekloj godini, jer ništa konkretno nije preduzela da se popravi životni standard građana, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

“Povodom Dana oslobođenja, uz iskrene čestitke svim građanima Bijelog Polja, DNP konstatuje da se lokalna uprava ne može pohvaliti rezultatima u protekloj godini, jer ništa konkretno nije preduzela da se popravi životni standard građana”, kaže se u saopštenju predsjednika opštinskog odbora te stranke, Svetislava Perišića.

Prema njegovim riječima, bez novih radnih mjesta, uz permanentan rast nezaposlenosti, uz alarmantnu stopu iseljavanja, od 60 hiljada stanovnika koliko je imalo početkom devedesetih godina, Bijelo Polje danas ima svega 45 hiljada žitelja.

“A sve to je posljedica dvoipodecenijske vladavine DPS-a u ovom gradu, partije, koju DNP označava kao glavnog krivca za tešku socioekonomsku situaciju u Bijelom Polju”, dodaje se u saopštenju.

Perišić je kazao da su hvalospjevi lokalne vlasti o realizaciji navodnih projekata krajnje providni, u cilju prikrivanja gorućih problema s kojima se Bjelopoljci susreću.

On je rekao da je i Vlada Crne Gore odavno zaboravila na tu Opštinu i njene građane, navodeći da premijer Bjelopoljce doživljava isključivo kao provincijsku glasačku mašineriju.

“To je uostalom ovih dana i potvrdio izjavama o doprinosu građana Bijelog Polja takozvanim važnim državnim projektima, a i sam dobro zna da mu je podrška iz Bijelog Polja dolazila uglavnom kao posljedica ucjena, pritisaka i izborne krađe. Degutantna je i premijerova zahvalnost za navodni doprinos građana Bijelog Polja NATO-integracijama”, naveo je Perišić.

On tvrdi da je podrška Bijelog Polja učlanjenju Crne Gore u NATO još manja od podrške na nivou države.

“DNP ostaje u čvrstom uvjerenju da će se tek smjenom ove vlasti učiniti nešto konkretno dobro i za Bijelo Polje i njegove građane. I da će ovaj od strane režima zaboravljeni grad tek tad krenuti putem pravog ekomomskog oporavka i prosperiteta”, zaključio je Perišić.

Bonus video: