Obilježen Dan Opštine Bijelo Polje

Na svečanosti su uručene nagrade “3. januar” ovogodišnjim dobitnicima likovnom umjetniku Abazu Dizdareviću i preduzeću “Imperijal”
90 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2016. 14:54h

“Projekti gradskog šetališta, tri fabrike i strateški projekti Đalovića pećine i planine Bjelasice samo su neki od projekata koji će biti realizovani u BIjelom Polju narednoj godini”, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić na svečanosti povodom Dana Opštine Bijelo Polje.

Sjednici je, u sali Centra za kulturu pored predstavnika bjelopoljske i drugih opština, diplomatskog kora i brojnih gostiju prisustvovao i predsjednik države Filip Vujanović.

Žurić je istakao da u prošloj godini u Bijelo Polje investirano 20 miliona eura i najavio još veća ulaganja u izgradnju ulica, raskrsnica, vodovoda...

“Za početak radova na izgradnji podzemnog prolaza prema gradskoj tržnici, ispod najfrekventnije gradske raskrsnice, sa popločavanjem rijeke Lješnice, planirano je 1.2 miliona eura, planiran je početak izvođenja radova na Đalovića pećini, projektu ukupno vrijednom sedam miliona eura, za nastavak radova na ski centru Cmiljača izdvojeno je 1.3 miliona eura. U završetak zgrade gradskog crvenog krsta izdvojeno je 150 000 eura, dok je za radove na lokalnoj infrastrukturi planirano oko dva miliona eura, za investiciono održavanje opštinskih puteva 600.000 eura, za nove elektroenergetske objekte 1.3 miliona eura, za za nove vodovode 300 hiljada eura…”, kazao je Žurić.

Na svečanosti su uručene nagrade “3. januar” ovogodišnjim dobitnicima likovnom umjetniku Abazu Dizdareviću i preduzeću “Imperijal”.

Predsjednik Vujanović je čestitao bjelopoljskoj lokalnoj samoupravi na postignutim rezultatima i onome što je urađeno na poboljšanju života građana. “Posebno me raduje realizacija projekta biznis zona kroz koje će u BIjelom Polju biti otvorene tri fabrike za proizvodnju mesnih proizvoda “Mesopromet”, drveta “Pelangić” i mlijeka “Milk kraft”.

Tržnica vrijedna 2,2 miliona eura

Žurić je zajedno sa predsjednikom Vujanovićem otvorio gradski bazar - tržnica kod autobuske stanice u koju je uloženo 2,2 miliona eura.

“Novi objekat gradske tržnice je površine 3.500 kvadratnih metara, sa pratećom poslovno-komercijalnom i ostalom infrastrukturom, a imaće modernu mliječnu i zelenu pijacu sa tezgama, poslovnim prostorima, kancelarijama, pekarom, pečenjarom i bifeom. Za garderobu i tehničku robu predviđen je gornji etaž, koji će kao i zelena pijaca biti poluotvoren. Takođe, i prostor oko pijace biće adekvatno riješen i prilagođen kupcima i prodavcima ali i posebno prilagođen za osobe sa invaliditom, po čemu je jedinstvena na sjeveru”, kazao je predsjednik Žurić.

Galerija

Bonus video: