Pejanović Đurišić: Opravdaćemo povjerenje

Pejanović Đurišić se svima zahvalila na uloženom trudu i radu, koji je 2. decembra u Briselu rezultirao upućivanjem pozivnice Crnoj Gori za punopravno članstvo u NATO
62 pregleda 4 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Savo Prelević
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.12.2015. 13:18h

Ministarstvo odbrane nastaviće da podržava napore Vojske Crne Gore (VCG) sa ciljem da Crna Gora i dalje bude prepoznata kao pouzdan partner u globalnim bezbjednosnim inicijativama, poručila je resorni ministar Milica Pejanović Đurišić.

Ona je svim pripadnicima i pripadnicama Ministarstva odbrane i Vojske poželjele srećnu i uspješnu 2016. godinu.

Pejanović Đurišić se svima zahvalila na uloženom trudu i radu, koji je 2. decembra u Briselu rezultirao upućivanjem pozivnice Crnoj Gori za punopravno članstvo u NATO.

Ona je rekla da je uvjerena da će taj istorijski događaj imati pozitivan uticaj, ne samo na budućnost naše Crne Gore i njenih građana, već i cijelog zapadnog Balkana, navodeći da joj je veliko zadovoljstvo što su Ministarstvo i Vojska nesebični doprinijeli procesu integracija.

"I naredna godina sa sobom nosi nove izazove, ali sam sigurna da ćemo uspjeti da opravdamo povjerenje koje nam je ukazalo 28 partnerskih zemalja kako bi što prije završili predpristupne pregovore sa Aijansom", kazala je Pejanović Đurišić.

Ona je rekla da očekuje da će se u 2016. godine, sa novim rezultatima slaviti deset godina državnosti i deset godina od formiranja VCG sa ciljem da se doprinese daljim reformama i demokratizaciji društva i snaženju stabilnosti i sigurnosti regiona i Evrope.

Pejanović je posebno čestitke i zahvalanost uputila pripadnicima VCG koji su angažovani u inostranstvu.

Ona je rekla da su njihovo učešće u misijama i operacijama daleko od Crne Gore čin lične hrabrosti i spremnosti, koji na najbolji način doprinosi ugledu države na međunarodnom planu.

"Želim da vas uvjerim da će Ministarstvo odbrane Crne Gore nastaviti da pruža podršku vašim naporima sa ciljem da Crna Gora i dalje bude prepoznata kao pouzdan partner u globalnim bezbjednosnim inicijativama", poručila je Pejanović Đurišić.

Bonus video: