Vučinić: Protesti Demokratskog fronta obilježili 2015.

Sumirajući rezultate partije koja je nastala od, kako je kazao, poštene ljevičarske ideje koja baštini pravdu, solidarnost, jedinstvo, i koja želi bolje i poštenije društvo, Vučinić kazao da je godina na izmaku za RP bila naporna, ali uspješna
34 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.12.2015. 19:54h

Na novogodišnjem koktelu Radničke partije (RP) njen lider Janko Vučinić kazao je da su protesti Demokratskog fronta obilježili 2015.godinu, i da će isti biti nastavljeni jer to je jedini da se dođe do promjena.

"Zajedno sa ostalim konstituentima najjačeg opozicionog bloka napravićemo ono što smo počeli 27.septembra jer je DF sa protestima dokazao da se može doći do promjena i da su protesti u Crnoj Gori jedini način da se borimo protiv odnarođenog režima“, kazao je Vučinić.

Sumirajući rezultate partije koja je nastala od, kako je kazao, poštene ljevičarske ideje koja baštini pravdu, solidarnost, jedinstvo, i koja želi bolje i poštenije društvo, Vučinić kazao da je godina na izmaku za RP bila naporna, ali uspješna.

"Učestvovali smo u protestima zajedno sa DF-om, kao i u antinato protestima, jer naše programsko načelo i naš stav je jasan –Crnoj Gori nije mjesto u NATO ili bili kom vojnom savezu. U parlamentu smo predlagali zakone u interesu građana, običnih ljudi, radnika“, kazao je Vučinić.

Nijesu svi njihovi predlozi usvojeni ali jeste, kako je podsjetio zakon koji je pomogao svim radnicima koji su zbog stečaja ostali bez posla da se penzionišu.

"Pomogli smo i sa zakonom radnike Kombinata aluminijuma da dobiju ono što su zaslužili, otpremnine i nadam se da će se taj zakon i realizovati“, kazao je Vučinić i svima čestitao nastupajuće praznike uz želju da u 2016.godine narod, kako je kazao, dobije vlast kakvu zaslužuje i koja će biti izraz njegove slobodne volje, na slobodnim i poštenim izborima.

Bonus video: