Zeković: Račune ste potpisivali, saopštenje ne smijete

"Opet ste zaboravili da se potpišete. Nepodnošljiva lakoća potpisivanja ručkova na račun građana nije vam svojstvena kada treba potpisati sopstveno saopštenje", navodi se u odgovoru šef odborničkog kluba SDP-a
82 pregleda 4 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 30.12.2015. 15:46h

"Lista poželjnih personalnih rješenja" za Opštinsku izbornu komisiju ( OIK) su apsolutno svi, koji nijesu dokazano učestvovali u izbornim zloupotrebama. To je napisao, odgovarajući kolašinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS), šef odborničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

"Neće valjda biti da vam taj uslov toliko sužava kadrovsku listu. Moraćete javnosti odgovoriti zašto insistirate upravo na onima za koje su i Državna izborna komisija (DIK) i Ustavni sud dokazali da su radili nezakonito, po cijenu da se ne formira Opštinska izborna komisija", navodi Zeković.

On kaže da u Đuđevini nije bio za vrijeme izbora, za razliku od aktivista DPS-a, koji su se, kako tvrdi “krili iza žbunja”. Zeković napominje kako je SDP više puta nudila da se da se formira skupštinska komisija, sa DPS-om na čelu, koja bi ispitala izborne zloupotrebe i u tom mjestu.

"Kao što znate, u Đuđevini nijesam bio, za razliku od vas koji ste se krili iza žbunja, kao što se danas nemajući hrabrosti da se potpišete, krijete iza imena partije. Više puta smo vam nudili da se formira skupštinska komisija sa vama na čelu koja bi ispitala izborne zloupotrebe i u tom mjestu. Od kada nam je dostupna arhiva Sekretarijata za finansije jasnije nam je zašto ste odustali od sopstvene inicijative. Kada vam ovo saopštim na sjednici SO ne smijete da odgovorite, ali se okuražite kada mislite da vas je iza žbuna partije teško prepoznati", napisao je šef odborničkog kluba SDP-a.

On je još jednom pozvao DPS da predlože, kako naglašava, "bilo koje predstavnike koji zadovoljavaju zakonske uslove i nemaju hipoteku članstva u dosadašnjoj OIK". Ti kandidati za članove OIK, obećava Zeković, imaće podršku SDP-a.

"Kada skupite hrabrosti da predložite ono što ste najavili, imaćete našu podršku. Opet ste zaboravili da se potpišete. Nepodnošljiva lakoća potpisivanja ručkova na račun građana nije vam svojstvena kada treba potpisati sopstveno saopštenje", zaključio je šef odborničkog kluba SDP-a.

Bonus video: