Krivokapić otkazao Đukanoviću prvi put u 17 godina

Iz opozicije došla samo poslanica Pozitivne Azra Jasavić
108 pregleda 45 komentar(a)
vila Gorica koktel, Foto: Savo Prelević
vila Gorica koktel, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.12.2015. 15:23h

Predsjednik parlamenta i SDP-a Ranko Krivokapić prvi put u 17 godina zajedničke vlasti sa DPS-om nije se pojavio na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je premijer Milo Đukanović organizovao u vili “Gorica”.

Vlada je dan ranije prihvatila premijerovu inicijativu da se u parlamentu raspravlja o povjerenju izvršnoj vlasti.

Koktelu je prisustvovao potpredsjednik te partije i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, dok je iz redova opozicije na koktelu bila samo potpredsjednica Pozitivne Azra Jasavić.

Đukanović je kazao da je poziv za članstvo u NATO-u kruna uspjeha u 2015. ne samo državnih organa, već svih odgovornih društvenih subjekata.

Đukanović je poručio da je vrijeme za novu Crnu Goru, koja će biti slobodarska, ponosna, antifašistička.

"Kao što je uvijek bila, ali za državu koja će biti svoja, promišljena i odlučna da slijedi viziju vlastitog razvoja", rekao je premijer.

On je dodao i da će Crna Gora biti tolerantna i prijateljski okrenuta i prema tradicionalnim i prema novim prijateljima.

On je rekao da sve reforme koje su realizovane imaju veliku vrijednost, a posebno je, kako je naveo, vrijedan napradak u vladavini prava, imajući u vidu “da je to jedan od temeljnih deficita svih balkanskih društava” i da to pokazuje da se “ne šminkaju stvarnost i naslijeđeni društveni problemi”.

"Postaraćemo se da odgovornim odnosom prema domaćim političkim zadacima i odgovornim odnosom svih relevantnih političkih subjekata savladamo aktuelno nepovjerenje na političkoj sceni, učvrstimo stabilnost i stvorimo uslove za dalji dinamičan i harmoničan odnos u procesu pregovora s EU", rekao je Đukanović.

Premijer je posebno zahvalio diplomatskom koru za uložene velike napore da mobilišu sve potencijale iz svojih država, da pomognu Crnoj Gori da savlada naslijeđene probleme i da stane u red razvijenih društava.

Bonus video: