Kolašinski DPS odgovorio SDP-u: Čudno je kad vi pominjete "fer izbore"

“Odbornik SDP kao da je doživio amneziju poslije ponovljenih izbora u Đuđevini, gdje je njegova partija političkom korupcijom došla do trećeg mandata. Poslije svega što se desilo u Đuđevini SDP spočitava DPS-u fer izbore i izborno povjerenje?! ”- navodi se u reagovanju OO DPS
0 komentar(a)
kolašin, Foto: Wikipedia
kolašin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 30.12.2015. 14:37h

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da im je “vrlo čudno saopštenje šefa odborničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Bojana Zekovića, gdje se, svako malo, pominju “fer izbori” I “izborno povjerenje”. Iz kolašinskog odbora DPS-a još jednom su ponovili da je SDP u Đuđevini do trećeg mandata došla, kako tvrde, političkom korupcijom.

“Odbornik SDP kao da je doživio amneziju poslije ponovljenih izbora u Đuđevini, gdje je njegova partija političkom korupcijom došla do trećeg mandata. Poslije svega što se desilo u Đuđevini SDP spočitava DPS-u fer izbore i izborno povjerenje?! ”- navodi se u reagovanju OO DPS.

Oni podsjećaju Zekovića da je, kako kažu, “DPS jedno svoje mjesto člana Opštinske izborne komisije (OIK) , u prošlom mandate, koje joj je pripadalo, ustupila SDP. Kako se navodi u saopštenju, SDP nije pripadalo ni jedno mjesto u OIK, ali im je ustupljeno kako bi u toj komisiji bili zastupljeni članovi svih partija.

“Ni sada ih sa dva odbornika ne sleduje nijedno mjesto, ali zato hoće da se miješaju u kadrovsku politiku DPS. Već smo ih upozorili da ne prihvatamo njihovu listu poželjnih personalnih rješenja iz DPS za članove OIK. Niko, pa ni SDP, nema pravo da se miješa u kadrovsku politiku DPS-a. Odbornik Zeković zaboravlja da je DPS u Kolašinu opozicija i da u ovom slučaju ne mogu ucjenama postići svoj cilj", saopštili su iz OO DPS.

Oni predlažu da SDP-u, ovog puta, neka od stranka sa kojima su u vladajućoj koaliciji ustupi mjesto u OIK.

Iz OO DPS-a pozvali su SDP da “konačno postupi kako ih zakon obavezuje.”

Bonus video: