Janjić: Đukanović neće biti dio izvršne vlasti u 2016.

"Postoji jedan problem, Milo nikako sebi da napravi opoziciju. Prihvatio je obaveze na minhenskom samitu bezbjednosti da preda izvršnu vlast samo ne znam kako će to da uradi. Moraće, vjerovatno, nekog iz DPS-a da 'prefarba u žuto' i da mu da vlast“
61 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Svetlana Mandić
Milo Đukanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.12.2015. 20:43h

Milo Đukanović neće biti u izvršnoj vlasti i DPS neće kontrolisati izvršnu vlast u u 2016. godini jer je premijer na minhenskom samitu bezbjednosti prihvatio obaveze da preda izvršnu vlast, kazao je politički analitičar iz Srbije Dušan Janjić, koji je poznat po hvaljenju Đukanovićeve politike.

U emisiji "Oko" emitovanoj 7. decembra na RTS-u, Janjić je kazao da je trenutna situacija u Crnoj Gori ojačala predsjednika DPS-a, ali da će on predati vlast, što je, kako je naveo, složeni proces koji je u suštini neizbježan.

"Postoji jedan problem, Milo nikako sebi da napravi opoziciju. Prihvatio je obaveze na minhenskom samitu bezbjednosti da preda izvršnu vlast samo ne znam kako će to da uradi. Moraće, vjerovatno, nekog iz DPS-a da 'prefarba u žuto' i da mu da vlast“, rekao je Janjić.

On je dodao da je “irelevantno kada će se i kako reorganizovati DPS, SNP i da postoji mogućnost da i nastane i neko treći”, navodeći da za sve to treba sačekati naredne parlamentarne izbore.

Bonus video: