Marija Radulović na čelu Foruma žena SDP-a Podgorice

Dragan Damjanović je poželio srećan rad rukovodstvu Foruma žena SDP Podgorice koje će biti izabrano, istakavši dobru dosadašnju korelaciju oba Foruma i da u budućnosti očekuje još jače inteziviranje saradnje na zajedničkim ciljevima
224 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2015. 10:09h

Forum žena SDP Podgorice na sedmoj Izbornoj skupštini dobio je novo rukovodstvo. Za predsjednicu je jednoglasno izabrana je Marijana Radulović, koja je do sada obavljala funkciju v.d predsjednice, dok je za funkciju potpredsjednice izabrana Olga Kaluđerović, dugogodišnja članica i aktivistkinja Foruma žena SDP Podgorice.

Predstavnica Centralnog Foruma žena SDP CG Milena Tomanović podsjetila je da je Forum žena prva ženska organizacija osnovana još 1997. godine u okviru jedne političke partije u Crnoj Gori.

"Upravo ulazi u 19. godinu svog rada i postojanja, tokom kojih je afirmativnim akcijama, unutarpartijskim mehanizmima i zakonskim mehanizmima isatrajavao na putu unapređenju položaja i većoj zastupljenosti žena kako u političkom tako i u ostalim sferama života, na što ukazuju i nove statutarne odredbe usvojene na Kongresu Socijaldemokratske partije, koje obezbjedjuju rodnu ravnopravnost i u najvišim organima Partije, kao i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Snagu Foruma žena SDP čini svaki Lokalni odbor ponaosob i upravo Forum žena SDP Podgorice prepoznavanjem problema savremene žene u Glavnom gradu treba da doprinese još jačem i efikasnijem djelovanju na svim onim poljima gdje se osjećaju još uvjek vidljivi znaci diskriminacije, neravnovarnog položaja i tretiranja žena", zaključila je Tomanović.

Marijana Radulović je predstavila svoj četvorogodišnji plan aktivnosti u kome će se prvenstveno zalagati za edukaciju unutar Foruma, koja će osim političke obuhvatati razne vidove edukacije koje će doprinjeti boljem pozicioniranju žene u raznim sferama života.

"Radiće na inteziviranju saradnje sa nevladinim organizacijama, sindikatima i institucijama kako bi se modernizovale metode ostvarivanja saradnje u sprovođenju ciljeva i aktivnosti Foruma žena SDP Podgorica. Sprovodiće se humanitarne, socijalne i ekonomske aktivnosti sa ciljem pomaganja socijalno ugroženih porodica, poboljšanja socijalne politike i unaprijeđenju ekonomsko-pravnih uslova, na teritoriji svoje organizacije. Svakako intezivno će se raditi na poljima zaštite ženskog zdravlja, borbe protiv nasilja nad ženama, kao i podsticanju ženskog preduzetništva" navodi Radulović.

Takođe iz LO Foruma žena SDP Podgorice najavljenjen je nastavak projekata: Rodna ravnopravnost u procesu evropskih integracija, Žene i zdravlje, NATO i mi, Žene i mladi - udarna snaga SDP-a, koji će se realizovati u saradnji sa Centralnim odborom.

Galerija

Bonus video: