Budžet gradonačelnika Budve čuvaju pčele

Ni primanja njegove supruge Ljubomirke, zaposlene u Turističkoj organizaciji Budve, nijesu ostala ista. Ona mjesečno tamo zarađuje 758,52 eura, dok 200 eura prima mjesečnu naknadu kao član Upravnog odbora opštinske firme Mediteran reklame
56 pregleda 10 komentar(a)
srđa popović, Foto: Vijesti
srđa popović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.12.2015. 19:04h

Primanja nedavno izabranog gradonačelnika Budve Srđe Popovića praktično su prepolovljena od kada je stupio na tu funkciju.

To se da zaključiti iz posljednjeg imovinskog kartona čovjeka koji je, prije nego je stao na čelo metropole turizma, bio poslanik u državnoj Skupštini, odbornik u lokalnom parlamentu i profesor na nekoliko fakulteta...

U imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta interesa piše da je Popoviću osnovno i jedino primanje plata predsjednika Opštine od 1.000 eura. Funkciju šefa budvanskog DPS-a obavlja bez naknade.

Međutim, njegovi prihodi do skoro bili su sasvim drugačiji - prije stupanja na novu dužnost primao je poslaničku platu od 1.277 eura, naknadu za odbornika u loklanom parlamentu od 300 eura, kao i 225 eura mjesečne naknade za članstvo u tri Skupštine Crne Gore (Odbora za prosvjetu, Odbora za ljudska prava i Odbora za evropske integracije).

Osim toga, Popović je do tada svoj budžet “punio” i naknadama za angažovanje na Fakultetu za mediteranske poslovne studije, gdje je godišnje primao 1.800 eura. Kao profesoru na barskom Pomorskom fakultetu, godišnja primanja su iznosila 1.010 eura.

Od kada je postao gradonačelnik Budve, tih primanja više nema.

Popovićev budžet, ipak, mogu izvući pčele - prijavio je da godišnje od tog posla/hobija zaradi do 3.000 eura. Time se ozbiljno bavi i uzgaja desetine košnica.

Što se tiče zaduženja, u kartonu je napisao da Prvoj banci vraća kredit od 50.000 eura, a mjesečna rata iznosi 465,54 eura.

Ni primanja njegove supruge Ljubomirke, zaposlene u Turističkoj organizaciji Budve, nijesu ostala ista. Ona mjesečno tamo zarađuje 758,52 eura, dok 200 eura prima mjesečnu naknadu kao član Upravnog odbora opštinske firme Mediteran reklame.

To je za 600 eura manje na godišnjem nivou nego što je do sada prihodovala.

Nekretnine bez promjena

Popović je zadržao vlasništvo nad nekretninama koje je i proteklih godina redovno prijavljivao u imovinskom kartonu. On je, naime, vlasnik porodične kuće od 400 kvadrata u budvanskom naselju Svinjište, stana od 50 kvadrata i trećine porodične stambene zgrade na Cetinju od 95 kvadrata... Posjeduje i trećinu pašnjaka od 142.789 kvadrata na rodnom Cetinju.

Bonus video: