Vujičić: Nikolić prevazišao sebe iz vremena kada je sa Šešeljem negirao Crnogorce

Svojim odnosom prema Crnoj Gori, evropskom putu i civilizacijskim vrijednostima, Nikolić je izdao i sve one koji su ga izabrali za predsjednika Srbije i stoga smatramo da se sve njegove buduće izjave i aktivnosti trebaju ignorisati", rekao je Vujičić
63 pregleda 5 komentar(a)
Slobodan Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org
Slobodan Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org
Ažurirano: 28.12.2015. 11:18h

Zadnjom izjavom i napadima na Crnu Goru, predsjednik Srbije, Tomislav Nikolic je prevazišao sebe čak i iz vremena 90-ih kada je ruku pod ruku sa Vojislavom Šešeljem negirao postojanje Crnogoraca i drzave Crne Gore, saopštio je Slobodan M.Vujičić, predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova.

On je reagovao povodom izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Crna Gora izborom NATO i EU puta poništava svoju samostalnost i pristaje da bude nečija igračka.

"Takvom retorikom je upravo, predsjednik Nikolic izdao prijateljstvo zvanične Podgorice i zaboravio dobijenu podršku u najtežim i najpresudnijim trenucima za njega, stranku kojoj je pripadao i za Srbiju i njen evropski put. Svojim odnosom prema Crnoj Gori, evropskom putu i civilizacijskim vrijednostima, Nikolić je izdao i sve one koji su ga izabrali za predsjednika Srbije i stoga smatramo da se sve njegove buduće izjave i aktivnosti trebaju ignorisati", rekao je Vujičić.

On je kazao i da će Crna Gora i Srbija zasigurno i bez Nikolića nastaviti da jačaju dobrosusjedske odnose.

"Srbija će zasigurno i bez njega nastaviti implementaciju Briselskog sporazuma do pune normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, što je jedini put do evropeizacije regiona i trajnog mira na Balkanu", zaključio je Vujičić.

Bonus video: